L'Espanyol invertirà 2,5 milions en millores per a l'RCDE Stadium i la Ciutat Esportiva

Es canviarà la gespa i la il·luminació de cara a la temporada vinent

El nou pla estratègic de l'Espanyol, que presentarà aquest estiu el seu director general corporatiu, inclou unes inversions de 2,5 milions d'euros per millorar l'RCDE Stadium i la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Un seguit d'accions que s'anticipen a la presentació del pla per poder estar disponibles de cara a l'inici de la temporada vinent i, alhora, garantir el compliment del nou reglament televisiu previst per la Lliga. 

Segons ha anunciat el club, aquest estiu es modernitzarà i millorarà la gespa de Cornellà-El Prat. La substitució es produirà després que el club hagi cedit el camp a diferents actes corporatius, rodatges i presentacions comercials de diferents entitats. Un exemple és el concert que farà el 10 de juny l'ACEM (associació sense ànim de lucre d'escoles musicals de Catalunya) a l'estadi. La nova gespa serà híbrida (contindrà un 4% de fibres artificials) per "garantir una clara millora del terreny de joc i oferir les millors prestacions, uniformitat, aspecte i seguretat per als jugadors". D'altra banda, també es farà una millora del subsol: es canviaran 25 centímetres de la subbase per afavorir el drenatge i la implantació de la nova gespa. S'espera que el canvi estigui a punt a finals d'agost, coincidint amb l'inici de la Lliga, i tindrà un cost de 450.000 euros. L'Espanyol ha demanat a la RFEF començar la temporada jugant el primer partit a domicili. 

La de l'estadi, però, no serà l'única gespa que es canviarà. També es modificarà la del camp número 2 de la Ciutat Esportiva, on s'implantarà la mateixa gespa híbrida. És el camp habitual del primer equip masculí, i permetrà uniformitzar les superfícies d'entrenament i competició. El cost d'aquesta actuació també és de 450.000 euros. L'any passat ja es va instal·lar al camp número 1 i ha rebut bons resultats i un alt rendiment. A la Ciutat Esportiva també s'hi duran a terme altres millores al llarg del curs 2018-19 en espais i infraestructures diversos. 

Tornant a l'RCDE Stadium, també veurà modificat el seu sistema d'il·luminació entre el juny i el juliol. S'implementaran 388 unitats de projectors de llum de nova generació (de tipus led amb capacitat de programació DMX). Un canvi que permetrà la retransmissió televisiva en 4K, entre altres beneficis. Aquesta actuació costarà 1,2 milions d'euros a l'entitat. Finalment, l'Espanyol també comprarà nous carros de llum artificial amb més potència per poder oferir un millor manteniment a la gespa, donada la falta de sol durant bona part de la temporada. Les sis unitats de 1000 W costaran, en total, 500.000 euros. 

EDICIÓ PAPER 20/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF