MOTOR - MOTOGP
Esports 06/10/2016

El principal rival de Márquez és ell mateix

Per ser campió per tercer cop, el de Cervera ha de controlar l’ambició per guanyar sempre

Nuria García
3 min
El principal rival de Márquez és ell mateix

BarcelonaMarc Márquez està a les portes del seu tercer títol de campió del món. Ara per ara, a falta de quatre curses per a la finalització del campionat, té 52 punts més que Valentino Rossi, el segon classificat, i 66 més que Jorge Lorenzo, tercer. Els dos pilots de Yamaha són els únics que li poden pispar el Mundial, però Márquez té un altre rival contra qui lluitar a la pista: ell mateix i la seva ambició per guanyar totes les curses. A diferència d’altres anys, aquest cop sembla que ha après a controlar els impulsos sobre la moto. “El títol ja està decidit. Ara el Marc té experiència i és difícil que s’equivoqui”, assegurava a l’Aragó Jorge Lorenzo, l’actual campió de la categoria reina del motociclisme.

Sense anar més lluny, al circuit d’Assen, després de veure com Rossi havia caigut i Lorenzo tenia problemes i no podia lluitar pel podi, el de Cervera va afrontar amb total tranquil·litat el fet d’acabar segon, deixant que Jack Miller l’avancés i, amb un ritme superior, s’escapés i marxés sol cap al seu primer triomf a MotoGP. Pensar en el Mundial, en els punts que pot sumar més que no pas a guanyar la cursa i, per mala sort, acabar rodolant per terra per haver arriscat en excés. Aquest canvi de mentalitat és el que li pot donar el títol. “És delicat, m’agrada buscar el límit, però ara vénen tres curses seguides -el Japó, Austràlia i Malàisia- en què pot ploure a qualsevol circuit i a la pista hi pot haver més risc de caigudes. I una petita lesió en la primera cursa t’obliga a saltar-te les altres dues”, deia ahir Márquez a Madrid durant la presentació d’una colònia que du el seu nom. Unes declaracions que confirmen que ha fet el canvi de xip, que els seus esforços se centren a guanyar el títol i no a arriscar per guanyar totes i cadascuna de les curses que falten.

De fet, l’única caiguda “per arriscar i anar al límit” -com ell diu- d’aquesta temporada va ser al Gran Premi de França, en què lluitava pel tercer calaix del podi. Va caure, però va poder-se reincorporar i va acabar 13è, sumant uns punts que, depèn de com vagi el final de temporada, li poden anar bé per assegurar-se el títol de campió del món. En canvi, Valentino Rossi acumula aquest any tres zeros (els de les caigudes d’Austin i Assen i el de la trencada de motor de Mugello), i Jorge Lorenzo, tres més: les caigudes de l’Argentina i Montmeló, i la 17a posició de Brno pels problemes amb els pneumàtics.

Primera oportunitat

Així, amb 52 punts de marge, la primera oportunitat de coronar-se la tindrà al Japó la setmana vinent, però Márquez és conscient que no serà fàcil: “És una probabilitat molt petita, perquè caldria que passessin moltes coses que crec que no passaran. Així doncs, no hem de caure en l’ànsia per aconseguir-ho, hem de seguir creixent per aconseguir l’objectiu final, que és el títol”. Per ser campió al traçat de Motegi el 16 d’octubre, Márquez necessita deixar els seus rivals a 75 punts. És a dir, que ell hauria de guanyar la cursa japonesa, que Rossi acabés com a màxim 14è i que Lorenzo no pugés al podi. Una combinació complicada que no s’ha donat en les 14 curses que s’han celebrat fins ara.

“L’ànsia em pot fer cometre errades i no vull caure en aquest error; un error que ja he comès en el passat. Per això insisteixo a no tenir pressa, a anar construint a poc a poc però sense pensar en les caigudes. I si hi ha més risc del compte, intentar salvar la situació com sigui”, afegia el de Cervera.

stats