Esports 28/07/2015

Munté, sobre la multa per la xiulada a l'himne: "És inadmissible. No entenc quina mena d'estat democràtic és aquest"

La vicepresidenta del Govern lamenta que "exhibir banderes preconstitucionals és gratis" però "exercir la llibertat d'expressió sigui penat i multat"

Laia Vicens
1 min

BarcelonaEl Govern troba "incomprensible i inadmissible" la multa que Antiviolència ha imposat al Barça, a l'Athletic Club de Bilbao i algunes entitats per la xiulada de l'himne espanyol a la final de la Copa del Rei. Així ho ha afirmat la vicepresidenta i portaveu del Govern, Neus Munté, en la roda de premsa posterior al consell executiu.

Munté ha comparat el fet que "exhibir banderes preconstitucionals és gratis" però en canvi "exercir la llibertat d'expressió en un camp de futbol és penat, castigat i multat". La vicepresidenta del Govern ha defensat que el dret "de totes les persones a manifestar-se, ja sigui xiulant o cantant", perquè Espanya, ha recordat, és un "estat de dret". "No entenc quina mena d'estat democràtic és aquest", ha afegit.

La consellera ha mostrat el seu suport a les entitats esportives, polítiques i socials multades. "Estem plenament al costat de les entitats esportives afectades, en els recursos i al·legacions que puguin presentar", ha dit. De fet, Munté ha reivindicat que la reacció del Barça, que presentarà un recurs a la multa, "és legítima i s'ajusta al dret".

stats