Barça
Esports 03/05/2023

Laporta tanca Barça TV

El club ha anunciat que el canal de televisió blaugrana deixarà d'emetre el 30 de juny després de 24 anys

2 min
Joan Laporta concedint una entrevista a Barça TV.

Barcelona"El 30 de juny portaran el canal a negre", ha dit a l'ARA Ernest Méndez, el president del comitè d'empresa de Barça TV. Els treballadors han rebut la notícia durant la reunió per videotrucada mantinguda aquesta tarda amb el departament de recursos humans de TBSC Telefónica, l'empresa encarregada actualment de la producció del canal televisiu blaugrana. "Això suposa que tancarà tot. En principi, tots els treballadors seran acomiadats", ha lamentat Méndez. Prèviament a la reunió, el club blaugrana ha enviat un burofax a Telefónica per informar de la decisió.

Aquesta mesura afectarà uns 150 treballadors, 90 dels quals estan en plantilla, i arriba quan s'està a punt d'acabar el contracte amb Telefónica, que precisament té com a data de finalització el 30 de juny. A l’entitat blaugrana, segons ha pogut saber l’ARA, Barça TV li costa anualment uns 7,9 milions d’euros. La major part, 6,4 milions, els paga a Telefónica (a qui la producció i la massa salarial del canal n'hi costen 5,5) i la resta, 1,5, són per pagar el múltiplex de la TDT.

Així, la televisió del Barça, inaugurada el 1999 durant el mandat de Josep Lluís Núñez, posarà punt final a les seves emissions després de 24 anys en funcionament. “Tenen un equip humà molt bo. El problema és que treballen en un producte regional orientat als socis del club mitjançant la TDT. Però que el producte no sigui bo no és culpa dels treballadors, sinó de les juntes directives del club, que volen que facin aquest tipus de producte”, exposa a l'ARA un exdirectiu. Barça TV només es pot veure en obert a Catalunya i mitjançant les plataformes digitals de pagament a tot l’estat espanyol.

A principis d'aquest any, els treballadors de Barça TV van fer una sèrie de vagues durant els partits del Barça masculí per queixar-se de la congelació dels sous des del 2015, quan Telefónica va agafar les regnes de la producció, fet que provocava que en alguns casos el sou base mensual no arribés als 1.000 euros. D’altra banda, el comitè d’empresa va denunciar a Inspecció de Treball les vulneracions que TBSC va estar cometent contra els drets laborals dels treballadors, com no respectar el temps de descans, no negociar els calendaris laborals amb el comitè o no complir amb els pactes respecte a les hores extraordinàries.

Aleshores, el comitè d'empresa es va arribar a reunir amb el president Joan Laporta per buscar una solució al conflicte i des del club es va dir als treballadors que s'estava estudiant la possibilitat que fossin absorbits per Barça Studios un cop finalitzés el contracte amb Telefónica, el desig de la gran majoria de treballadors de Barça TV segons una enquesta interna a la qual va tenir accés l'ARA. Només un gir inesperat de 180 graus faria que finalment aquesta opció fos una realitat.

stats