GIRONA FC
Esports 12/09/2019

Juan Carlos Unzué: “Volem aprofitar la dinàmica, els jugadors estan molt endollats”

El Girona s’enfronta dissabte al Cadis amb les baixes de Brian Oliván i Ignasi Miquel

Jordi Bofill
2 min
Juan Carlos Unzué, entrenador del Girona

Girona“Seria important guanyar al Carranza, perquè ens enfrontem al líder i perquè allargaríem el moment positiu”, ha confessat Juan Carlos Unzué en la roda de premsa prèvia al partit que el Girona jugarà dissabte contra el Cadis. Dos triomfs consecutius han aixecat l’estat d’ànim del favorit indiscutible a l’ascens a Primera. “Volem aprofitar la dinàmica, els jugadors estan molt endollats”. Els andalusos són els líders de la categoria després d’un magnífic inici ple de victòries –quatre de quatre–, mentre que els blanc-i-vermells han remuntat fins a la sisena posició i tanquen la zona de 'play-off'. "Una cosa és el que diguin els pressupostos, les estadístiques i els números, i una altra és el dia a dia. Estic molt content amb l'equip, sé quin és l'esforç que ha fet el club per tenir aquesta plantilla. Si revisem la història, diu que pujar a Primera és molt difícil. Per això s’han d’allargar els bons moments”.

El Girona afronta la primera sèrie de tres partits del curs en el marge d’una setmana. Primer serà el torn del Cadis, dimarts es desplaçarà a Almeria i diumenge rebrà el Las Palmas a Montilivi. “Tenint en compte el temps que hi haurà entre un partit i un altre, el més normal és que les rotacions siguin contra l’Almeria. Però puc assegurar que la majoria de futbolistes de la plantilla participaran, en un moment o altre”, ha explicat Unzué, que donarà la llista de convocats aquest divendres, hores abans de viatjar cap a Andalusia. Brian Oliván, cedit amb la clàusula de la por, i Ignasi Miquel, lesionat, són baixes segures. “No em condiciona, el fet de jugar a casa o a fora. Prefereixo plantejar el partit segons què pot fer el rival. Serà un partit complicat, el Cadis té molta autoestima i se sent amb confiança”. Els homes d’Álvaro Cervera també són a la llista inicial dels candidats a acabar a la part alta de la classificació. “És un conjunt recognoscible, i gaudeixen d’efectivitat en tot allò que executen. Tenen molt clar què és el que volen, i això es tradueix en els resultats que estem veient”.

La fe també forma part dels seus registres, perquè les quatre victòries del Cadis han arribat quan el cronòmetre s’estava a punt d’aturar. “Són molt solidaris i tinc la sensació que no s’incomoden si no tenen la pilota. Ells intentaran fer-nos equivocar, ens incitaran a passar-nos-la. Tenen futbolistes molt ràpids a les bandes, i gent amb molta qualitat que juga per dins”, ha descrit Unzué, que compta amb un bon arsenal per no haver-se d’espantar. “La Lliga acaba de començar i fa relativament poc que entrenem amb tota la plantilla al complet, sense canvis. Ens falta temps, com a tots. Però jugui qui jugui, ens acostarem el màxim possible al nostre millor nivell”, ha conclòs el tècnic del Girona.

stats