Esports 16/05/2019

El Govern balear destina 24.000 euros a la promoció de l'Otso Trail Menorca

Un total de 1.800 esportistes de 25 nacionalitats diferents participen en aquesta prova que té com a escenari el camí de Cavalls

Ivan Martín
2 min
Els participants hauran de recórrer els 185 quilòmetres del Camí de Cavalls.

MaóLa consellera d'Esports del Govern balear, Fanny Tur, i l'organitzador de l'Otso Trail Menorca i gerent de l'empresa Elitechip, Guillem Bosch, han signat el conveni de col·laboració que permetrà contribuir a la tasca de promoció de la imatge de les Illes Balears mitjançant competicions oficials o esdeveniments esportius rellevants amb una elevada quota de participació o de màxim nivell. Així, l'Executiu autonòmic hi aporta 24.600 euros, una quantitat econòmica que l'organització ha emprat per promocionar en publicacions exteriors la prova, que tindrà lloc aquest cap de setmana a l'illa. El pressupost total de la Trail Menorca és de 257.000 euros, amb un 50% procedent de fons públics, ja que convé recordar que la Fundació Foment del Turisme de Menorca també hi col·labora.

Es tracta de la vuitena edició de l'Otso Trail Menorca. Un total de 1.800 esportistes participen en les sis distàncies i, segons l'organització, generen un moviment de 4.000 persones. L'inici de la prova està programat per a divendres a les 8.30 h, amb la primera de les sortides per completar els 185 quilòmetres del camí de Cavalls. Entre els assistents cal destacar el campió de l'Ultra Trail World Tour de l'any passat, Pau Capell, i Antoine Guillon, Gerard Morales i Eugeni Rosselló, entre d'altres. L'Otso Trail ha crescut enguany amb la incorporació de les distàncies de 27, 45 i 58 quilòmetres, que se sumen a les de 85, 100 i 185 quilòmetres.

La primera sortida serà a les 8.30 h des de la plaça dels Pins de Ciutadella. La previsió és que la prova sigui completada pel guanyador entre 34 i 40 hores, després de recórrer els 185 quilòmetres. Dissabte s'iniciaran les modalitats menys exigents i entraran en acció altres escenaris com Maó i es Castell. Dels 1.800 participants, 310 són de Menorca. Els 1.490 esportistes restants arriben de fora de l'illa. En total són 25 les nacionalitats que participaran en la carrera, i destaquen com a països de procedència Dubai, l'Índia, els Estats Units, Lituània, França, Anglaterra i Itàlia.

stats