COPA DEL REI
Esports 12/01/2020

La competència retorna l'olfacte a De Tomás i Calleri (0-2)

L'Espanyol es classifica per als setzens de final després d'eliminar el San Sebastián de los Reyes

Roger Requena
Calleri ha obert el marcador al camp del San Sebastián de los Reyes

BarcelonaAmb més ofici que vistositat, l’Espanyol no ha fallat a l’estadi de Matapiñonera, on ha eliminat el San Sebastián de los Reyes (0-2). El conjunt blanc-i-blau s’ha classificat pels setzens de final en un partit decidit per l’encert dels seus dos puntes: Calleri, que s’ha reivindicat, i Raúl de Tomás, que només ha necessitat 24 minuts per anotar el seu primer gol com a espanyolista el dia del seu debut. Bones notícies per a Abelardo Fernández, que veu com l’augment de la competència a la punta d’atac afina l’encert golejador de dos davanters, a qui necessitarà i molt a la segona part de la temporada. El tècnic asturià ha plantejat un onze força reconeixible, amb diversos teòrics titulars per intentar donar continuïtat als nous mecanismes i, de passada, evitar un possible ensurt en forma d’eliminació de la Copa.

San Sebastián de los Reyes ha rebut l’Espanyol amb força fred, gespa artificial i crits d’“a Segona” que no han descentrat l’equip d’Abelardo. Els germans De Tomás, Raúl i Rubén, han començat el partit des de la banqueta i, malgrat retrobar-se uns instants abans del partit, no han tingut l’oportunitat de veure’s les cares durant el transcurs del joc, perquè Josico no ha considerat oportú donar minuts al jove extrem. Sí que n'hi ha donat Abelardo al flamant punta periquito, que ha entrat a l’hora de partit per un Calleri que, just abans del descans, havia avançat els blanc-i-blaus després d’una maniobra brillant, però un punt afortunada. L’argentí ha recollit una precisa passada bombada de Melendo i, després de tocar la pilota amb la cama i el cos, ha completat un barret a Irureta abans de definir de cap a plaer amb la porteria buida.

El gol ha donat força tranquil·litat a l’Espanyol, que havia vist com el San Sebastián de los Reyes estava plantant cara discutint-li la possessió i generant-li algunes arribades de perill. El primer avís clar, però, ha estat de Wu Lei, que als primers minuts de partit ha rematat massa tou a les mans d’Irureta. El conjunt madrileny, que ha patit força durant el tram inicial, ha anat ajustant de mica en mica la seva defensa fins a acabar formant una teranyina que ha frenat la majoria d’intents de l’Espanyol. Els blanc-i-blaus, un punt lents en la construcció del joc des de darrere, han intentat guanyar en verticalitat apostant per passades llargues a l’espai des de la defensa. Durant el primer temps, però, el San Sebastián de los Reyes ha impedit que els blanc-i-blaus trobessin la profunditat d’homes com Pedrosa o Wu Lei, així com el joc entre línies de Vargas i Melendo. Els engranatges ofensius espanyolistes han tardat a aparèixer. Ho ha aprofitat el seu rival, que, animat per la solidesa defensiva que ha anat adquirint, s’ha atrevit també a proposar contracops. Joel, amb un xut creuat, i Delgado, des de fora de l’àrea, han obligat Andrés Prieto a fer dues bones intervencions. No ha tingut més feina el porter alacantí.

De Tomás ha debutat amb gol després d'entrar pel també golejador Calleri

L’Espanyol, que durant el primer temps ha patit força per superar les línies del seu rival, s’ha vist afavorit a l’inici de la represa per la matinera expulsió per doble groga de Sáez. Amb el marcador a favor i jugant amb un més durant pràcticament tota la segona meitat, els blanc-i-blaus han pogut ampliar el seu domini i aproximar-se amb més perill a l’àrea del conjunt local. Pedrosa, Raúl de Tomás i David López han obligat Irureta a recordar per què no fa gaire defensava la porteria de l’Eibar a Primera. El porter del San Sebastián de los Reyes ha mantingut amb vida el seu equip fins que entre Pedrosa i De Tomás s’han encarregat de sentenciar l’eliminatòria a cinc minuts per al final. Dolça estrena pel punta madrileny, que debuta amb gol en el seu primer partit. Un desplaçament que difícilment oblidarà, ja que suposava el seu retorn a casa, Madrid, i davant del seu germà, Rubén, que tot i no jugar haurà celebrat, almenys, que el seu germà hagi recuperat l’essència que va perdre a Lisboa. L’Espanyol, d’aquesta manera, acompanyarà el Barça, el Girona i el Badalona en el sorteig dels setzens de final de la Copa del Rei que se celebrarà dimarts.