BARÇA
Esports 06/05/2019

10 anys del gol d'Iniesta a Stamford Bridge

El 6 de maig del 2009 el manxec marcava un golàs que classificava el Barça per a la final de Roma

N.g.
6 de maig del 2009. Corria el minut 92 de la tornada de les semifinals de la Lliga de Campions a Stamford Brigde i el Barça jugava amb 10.

BarcelonaAvui fa 10 anys del gol d'Andrés Iniesta a Stamford Bridge, el gol que va significar l'accés a la final de la Lliga de Campions de Roma que el Barça va acabar guanyant al Manchester United per 2 gols a 0 i que li va permetre aixecar la seva tercera Champions de la història.

La jugada del gol d'Iniesta és una d'aquelles que han passat a la història del club blaugrana. Com amb el gol de Koeman contra el Sampdoria a Wembley o el gol de Bakero a Kaiserslautern, amb el gol d'Iniesta a Stamford Bridge tots els culés recorden què feien el 6 de maig del 2009 a les 22.33 h i com el van celebrar.

Corria el minut 92 de la tornada de les semifinals de la Lliga de Campions a Stamford Brigde i el Barça jugava amb 10 homes per l'expulsió d'Éric Abidal en el minut 67. El Chelsea guanyava 1-0 gràcies a un gol d'Essien en els primers compassos del partit i els de Guardiola necessitaven com a mínim un gol per aconseguir la classificació per a la primera final de la Lliga de Campions de l'era Guardiola –a l'anada el partit al Camp Nou havia acabat sense gols–. I així, quan molts aficionats blaugranes ja havien perdut la fe, una centrada de Dani Alves la va treure Terry; la pilota li va caure a Eto'o, la va recollir Messi.. i l'argentí la va cedir a Iniesta, que amb el peu dret va xutar amb rosca i va marcar un autèntic golàs per l'escaire.

"Va ser un moment molt especial i molt intens per a tots, no només per a mi", va dir Iniesta sobre el gol, anys més tard, quan va tornar a l'estadi londinenc per enfrontar-se de nou al Chelsea.