Barça
Esports 04/03/2021

“Algú proper al PP va recomanar I3 Ventures a Bartomeu”

Emili Rousaud aporta més detalls sobre el Barçagate

2 min
Emili Rousaud no va aconseguir ser candidat a les eleccions.

BarcelonaL’aixecament del secret de sumari del cas Barçagate i la llibertat amb càrrecs per a Josep Maria Bartomeu i la seva mà dreta, Jaume Masferrer, marquen l’actualitat blaugrana a pocs dies perquè els socis i sòcies del club escullin la pròxima junta a les eleccions. De la cursa per la presidència es va retirar, després de l’entrega de firmes, l’exdirectiu Emili Rousaud, que va dimitir de la cúpula de Bartomeu precisament per la polèmica contractació d’I3 Ventures, l’empresa propietària de diversos comptes de Twitter i Facebook que intentaven generar estats d’opinió contraris a personalitats de l’entorn com Víctor Font, Joan Laporta, Leo Messi, Gerard Piqué o Jaume Roures. Ahir, en declaracions a RAC1, Rousaud va obrir un meló de marcat caràcter polític.

“Bartomeu ens va dir que algú proper a Soraya Sáenz de Santamaría li va recomanar la contractació d’I3 Ventures després de l’1 d’octubre del 2017. Tant jo com diversos directius vam pensar que ens estava aixecant la camisa quan ens va explicar que havia contractat aquesta empresa a instàncies de l’entorn del PP”, va admetre l’exdirigent culer, que va presentar la renúncia juntament amb cinc companys més: Maria Teixidor, Silvio Elías, Jordi Calsamiglia, Josep Pont i Quique Tombas. La dimissió en bloc de tots ells es va fer sobretot quan van descobrir que l’expresident havia driblat els controls interns fraccionant el pagament dels treballs en qüestió. “No es poden fer servir coartades que són fal·làcies sense rerefons polític. [L’atestat dels Mossos] palesa que hi va haver irregularitats i fins i tot fets il·lícits des d’un punt de vista penal”, va insistir Rousaud.

Roures es personarà en la causa

D’altra banda, l’amo de Mediapro, Jaume Roures, que també va ser objecte dels atacs dels comptes de xarxes socials comandats per I3 Ventures, té previst personar-se en la causa oberta contra Bartomeu i Masferrer, a qui recomana “passar un psicotècnic” perquè, segons ell, “tenen un problema gros al cervell”. En declaracions a RAC1, Roures també va repartir contra l’encara CEO del Barça, Òscar Grau, que també va ser retingut pels Mossos d’Esquadra en les actuacions de dilluns a Barcelona: “Les vegades que m’hi he reunit he vist que no tenia nivell per ser CEO. Amb mi deia que no volia negociar per principis ètics i ja estem veient els principis ètics que tenia...” L’empresari audiovisual espera que les eleccions de diumenge marquin un punt d’inflexió: “Ens hem d’esforçar perquè això s’aturi”.

stats