Enric Mas ja és aquí

El ciclista torna a l'illa per rebre l'homenatge de tot Mallorca i, en especial, del seu poble, Artà

L'artanenc Enric Mas, segon de la  Vuelta  ciclista, a Espanya, ha estat rebut aquest dilluns com un heroi per amics, familiars i autoritats a l'aeroport de Palma. El poble d'Artà, que ha gaudit amb el podi del mallorquí, vol retre un homenatge al ciclista de 23 anys. 

"No som conscient encara del que he fet", ha dit en arribar a Ciutat. Potser quan  ho   vegi per  la tele m'adonaré del que significa haver pujat al  podi d'una   Vuelta  a Espanya " , ha declarat Mas. 

El subcampió de la ronda espanyola ha admès que "només els darrers dies" va poder intuir que podia fer alguna cosa gran.

"A poc a poc ho vaig assimilant, però no va ser gens fàcil, sobretot la primera setmana. Ja al final m'ho vaig poder imaginar. Hi ha gent que em demana 'Saps el que has fet?', i jo els dic que no; potser en un parell de dies, quan ho vegi repetit, ho valoraré més", ha explicat el ciclista balear.

Enric Mas creu que a 23 anys, i malgrat que molts el consideren el corredor del futur del ciclisme espanyol, encara té molt per aprendre.

"Quan em comparen amb  Alberto  Contador sempre dic que m'agradaria aconseguir el que ell ha aconseguit, però ell és  Alberto  i jo Enric", explica l'esportista , que també va pertànyer a l'equip de la Fundació  Alberto  Contador en  qualitat d'amateur sub- 23.

A la pregunta de si es considera el millor ciclista balear de la història (un corredor de les Illes no pujava al podi d'una Vuelta a Espanya des que ho va fer Bernat Capó, el 1948),  Mas  respon: "Jo ?  No. Hi ha molta gent que ha aconseguit més coses. Ara és quan començ  i esper que  no sigui la darrera vegada que celebr un èxit", assegura.

El ciclista balear ha confirmat que descansarà alguns dies per concentrar-se després a Sierra Nevada amb l'equip espanyol,  capitanejat  per  Alejandro  Valverde, que competirà en el Mundial d'Innsbruck (Àustria).

" Alejandro,  en aqueix tipus de proves, no falla mai i a mi em tocarà treballar per a ell i ho faré encantat", ha dit Enric Mas, que de moment no vol escoltar ofertes d'altres equips professionals.

"En el  Quick  Step  estic molt a gust (encara hi té un any més de contracte). Per mi és un equip especial, que m'ha donat l'oportunitat de passar al professionalisme i no em  planteig  res, perquè em tracten molt bé", ha precisat Enric Mas.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF