Economia 21/06/2022

Xoriguer preveu una recuperació històrica en les vendes de gin aquest estiu

L'any passat en va vendre entre 70.000 i 80.000 litres i aquest ja se n'han fabricat 51.000 litres sense començar les festes

Iván Martín
2 min
Producció de gin Xoriguer.

MAÓEl gerent de Destil·leries Xoriguer, Adolfo Vilafranca, preveu una recuperació històrica en les vendes de gin aquesta temporada i assegura que el retorn de les festes patronals després de dos anys de cancel·lacions per la covid-19 és clau: "En el moment més dur de la pandèmia, l'empresa va perdre entre 2,5 i 3 milions d'euros, 1 milió només en venda directa de gin per festes". I afegeix: "Ara som en un altre punt, si tot continua en volums de final de maig a principi de juny, estaríem parlant d'una recuperació per damunt de les millors vendes de Xoriguer en la seva història".

Xoriguer vaticina un consum molt fort dels seus productes després dels anys de pandèmia que, segons Vilafranca, no només han estat durs en l'àmbit econòmic: "També en el pla sentimental i humà, hi ha necessitat de tornar a celebrar les festes, sempre des d'un consum responsable". D'altra banda, amb vista a les festes de Sant Joan, el gerent ha confirmat que "vindrà moltíssima gent" i ha explicat que les previsions inicials de venda de gin i de pomada han quedat curtes: "Vam fer 200 boxs de pomada i de gin que ja s'han venut, és a dir, gairebé 24.000 litres. L'any passat en vam vendre entre 70 i 80.000 litres, mentre que enguany ja n'hem fabricat 51.000 litres, i encara no han començat les festes".

Finalment, el gerent de Destil·leries Xoriguer s'ha mostrat confiat en el futur i ha insistit en la importància de fer créixer la marca: "És necessari obrir nous mercats i, després de provar l'experiència a les Falles de València, l'any que ve hi tornarem amb la intenció de donar a conèixer el nostre producte. A més, definirem la participació en altres punts del territori espanyol per donar continuïtat a la campanya 'Pomada se'n va de festes'".

stats