Economia 24/01/2019

Tito Álvarez: "Si la Generalitat no compleix la seva paraula tornarem al carrer molt aviat"

Álvarez torna a exercir de portaveu dels taxistes, tot i que ahir va dimitir. Reconeix que va actuar "en calent"

Elisabet Escriche
2 min
El portaveu d'Elite Taxi Alberto 'Tito' Álvarez en una roda de premsa

BarcelonaEl portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez, ha assegurat que el sector del taxi "dona una treva" al Govern però que es tornarà a mobilitzar si no compleix amb el decret per regular les VTC que s'ha d'aprovar dimarts, publicar dimecres i entrar en vigor dijous. "Si la Generalitat no compleix la seva paraula tornarem als carrers molt aviat, possiblement pel Mobile –ha assegurat–. Esperem no haver de repetir el que ha passat aquesta setmana, que no ens agrada. No ens hem mobilitzat per gust, les VTC no han vingut a competir sinó a exterminar-nos", ha afegit.

Aquest compliment passa per confirmar els 15 minuts de precontractació de les VTC, a l'espera que l'AMB aprovi l'increment a una hora. També inclou que els cotxes d'Uber i Cabify deixin d'estar geolocalitzats i que estiguin estacionats en un aparcament.

Álvarez ha exercit novament de portaveu del sector tot i que aquest dimecres va dimitir com a president del comitè d'empresa. Ha assegurat que ho feia perquè ningú més s'ha presentat a la roda de premsa, tot i que minuts més tard ha reconegut que ahir va actuar "en calent". També ha titllat de "normal" la divisió que hi ha hagut en les últimes hores en el sector del taxi. "Hi ha gent que creia que s'havia d'anar fins al final, però no se soluciona un problema que ve des del 2009 en sis dies. Sempre haurem de continuar lluitant", ha afegit.

El portaveu dels taxistes ha demanat disculpes als comerciants, hotelers i a la ciutadania en general per les molèsties causades durant la vaga. També ha demanat perdó pels actes violents que han protagonitzat alguns taxistes contra treballadors de les VTC i periodistes durant la vaga.

Pel que fa a l'oferta de Cabify perquè els taxistes s'incorporessin a les VTC, Álvarez espera que cap taxista treballi amb ells. "Si algú ho fa, no es mereix ser taxista", ha afegit. Alhora ha aprofitat l'ocasió per fer l'oferta a la inversa. "Que es treguin la credencial dels taxistes i vinguin al sector a treballar amb nosaltres", ha insistit.

Seguint la línia d'aquest dimecres de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, Álvarez ha assegurat que la Generalitat va cometre "un error" anunciant el decret sense parlar prèviament amb els representant dels taxis. "S'hauria d'haver negociat als despatxos", ha insistit. I, alhora, ha agraït la tasca de Colau i l'AMB durant les negociacions.

Torra nega que la Generalitat hagi cedit als taxistes

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha negat a RAC1 que el Govern hagi cedit davant les exigències del sector del taxi i s'ha mostrat satisfet amb el final de la vaga anunciat ahir al vespre. Torra assegura que han buscat "la millor solució per a tots" i que volen que siguin "compatibles" els taxis i els VTC.

stats