La Mallorca del futur es presenta a la ITB de Berlín

El Consell presenta el projecte Smart Island Mallorca, que té un pressupost de 8,8 milions d'euros

La Mallorca del futur s'ha presentat aquest dijous a la ITB de Berlín, a l’estand propi que per primera vegada té l’illa, mitjançant el projecte Smart Island Mallorca, segons informa el Consell de Mallorca en una nota. El director insular de Modernització i Innovació del Departament de Modernització i Funció Pública del Consell de Mallorca, Josep Lluís Colom, ha explicat als assistents les actuacions del projecte Smart Island Mallorca, que es divideixen en sis àrees temàtiques: turisme, mobilitat, eficiència energètica, patrimoni, govern obert i resiliència.

El director insular, per part seva, ha detallat quines són les actuacions que integren el projecte, com, per exemple, les parades de bus intel·ligents, els panells interactius amb informació turística o el sistema de recompte de visites en fars i jaciments històrics, entre d'altres. A més, s'ha projectat un vídeo en alemany que resumeix les principals iniciatives que s'espera que siguin una realitat una vegada executada la iniciativa.

Colom ha detallat que la primera reunió tècnica d’inici del projecte, que ja està adjudicat, serà el pròxim 13 de març i servirà per establir un calendari de les diferents iniciatives. A més, el termini d’execució serà de 24 a 36 mesos.

El projecte Smart Mallorca, presentat pel Consell de Mallorca mitjançant aquest departament, va ser seleccionat el 2016 com a beneficiari de la I Convocatòria d'Illes Intel·ligents del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. Té un pressupost de 8,8 milions d'euros, que aportarà el Ministeri al 100% a través de l'entitat pública Red.es.

El principal objectiu del projecte és millorar la qualitat de vida dels habitants de l'illa, dinamitzar el turisme per oferir una millor experiència als visitants i ampliar l'impacte en l'economia mallorquina i donar suport a les corporacions locals que, per la seva dimensió, no disposin de les eines necessàries per prendre impuls com a actiu de l'illa. En aquests moments el projecte està ja en fase d'adjudicació.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF