Alimentació

Nestlé destrueix dos milions d'ampolles de Perrier per la contaminació de l'aigua

El grup suís ha tancat indefinidament un pou d'aigua a França després de les últimes pluges

2 min
Ampolles d'aigua Perrier.

ParísLa contaminació de les aigües subterrànies ha tornat a complicar la vida de Nestlé. La multinacional suïssa ha anunciat aquest dimecres que ha destruït "diversos lots" d'ampolles d'aigua Perrier a França –marca comercialitzada també a Catalunya– "per precaució" després de constatar que les intenses pluges que van afectar el sud del país a mitjans de març han degradat la qualitat de l'aigua de la seva font situada a Vergèze, a Occitània. Es tracta de la font històrica d'aigua amb gas de la marca Perrier, creada el 1903. L'empresa no detalla el nombre d'ampolles destruïdes, però segons Le Monde són almenys dos milions.

Segons publica la premsa francesa, el grup agroalimentari fa al·lusió a una "desviació microbiològica puntual" i ha decidit tancar la font fins a nou avís. Nestlé no dona detalls sobre el tipus de contaminació i es limita a assegurar que totes les ampolles de Perrier que estan al mercat poden ser consumides "amb total seguretat". La multinacional no ho diu clarament, però insinua que en les properes setmanes podria haver-hi problemes d'abastiment d'aigües Perrier als supermercats.

L'anunci de la destrucció d'una part de la producció d'aigua Perrier arriba pocs dies després de fer-se públic que la multinacional ha utilitzat tractaments prohibits per purificar l'aigua pel deteriorament de la qualitat de les aigües subterrànies, cada vegada més contaminades.

Fonts d'aigua contaminades

Segons van publicar el diari Le Monde i France Info a principis de mes, la majoria de fonts franceses d'on Nestlé extreu l'aigua que embotella per a marques com Vittler i Perrier estan contaminades. Ho va constatar l'any passat l'Agència Nacional de Seguretat Alimentària francesa (Anses), segons les revelacions periodístiques.

Per evitar que l'aigua que embotella arribi contaminada al consumidor final, Nestlé hauria filtrat l'aigua amb tècniques il·legals de potabilització, segons Le Monde i France Info. La justícia francesa fa temps que ho investiga perquè pot suposar un frau, atès que la normativa comunitària prohibeix que les aigües minerals siguin sotmeses a tractament per desinfectar-les. En aquest cas, deixen de ser aigua mineral natural. Nestlé assegura que actualment no utilitza cap tractament d'aigua il·legal.

stats