Una quarantena d'hotels de les Illes, pendents del concurs dels viatges de l'Imserso

El sector espera que la situació s'aclareixi en pocs dies i que els viatges es puguin començar a vendre el setembre

Prop de 40 hotels de les Illes estan pendents de la resolució del concurs dels viatges de l' Imserso, que s'haurien de començar a fer per octubre i que enguany estan creant preocupació dins el sector pel retard provocat en l'adjudicació d'aquest servei. Aquests viatges s'adjudiquen per un valor de prop de 1.400 milions d'euros, que possibiliten comercialitzar a tot l'Estat prop de 900.000 places, més de 200.000 de les quals són per viatjar a les Illes.

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme en funcions,  Reyes   Maroto , ha assegurat que l'adjudicació dels viatges de  l'Imserso  es resoldrà al llarg dels pròxims dies i ha assenyalat que els retards en l'acord es deuen a la voluntat de "garantir la seguretat jurídica de l'adjudicació".

"Es tracta d'una oferta complexa perquè són més de 1.400 milions els que s'adjudiquen i, per tant, les garanties a l'hora  que hi hagi seguretat jurídica estan provocant retards en la decisió final", ha declarat aquest dijous  Maroto  en una visita a l'aeroport  Adolfo  Suárez Madrid-Barajas.

La ministra ha expressat que res no fa pensar que no es resolgui aviat la situació i ha afirmat que en el moment en què adjudiquin els viatges "s'activarà la bateria corresponent perquè es puguin vendre". La comercialització està prevista a partir de l'1 de setembre.

Dilluns passat, la Federació Empresarial d'Associacions Territorials d'Agències de Viatges Espanyoles ( Fetave ) va sol·licitar l'adjudicació urgent del programa de turisme social de l' Imserso i va proclamar la seva "inquietud" davant el retard entre els seus 900.000 beneficiaris.

La patronal hotelera  Cehat , que havia recorregut els primers plecs d'adjudicació, va expressar dimecres el seu malestar pel retard en la resolució del concurs i la preocupació  pel  possible allargament de la situació, que afecta a prop de 300 hotels a tot l'Estat.

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF