Economia 10/08/2023

Palma és la quarta capital més cara de l'Estat, amb un cost un 15% superior a la mitjana

Ciutat se situa per darrere de Sant Sebastià, Barcelona i Madrid

ARA Balears
2 min
Una vista general de Palma. / ARA BALEARS

PalmaEl cost de la vida a Palma és un 15,37% superior a la mitjana estatal, cosa que la converteix en la quarta capital més cara del país, segons un estudi publicat aquest dijous per la web Kelisto.es, recollit per Europa Press. D'aquesta manera, Palma se situa per darrere de Sant Sebastià, Barcelona i Madrid. A més, és la novena ciutat de l'Estat en ingressos i la seva renda per casa se situa un 12,42% per damunt de la mitjana.

Per partides de despesa, l'estudi constata que Palma destaca per ser la segona capital més cara per comprar un bitllet senzill d'autobús i una barra de pa. També es troba entre les deu capitals on resulta menys econòmic omplir el dipòsit de benzina i llogar, en tercera posició.

Així mateix, la capital balear s'ha situat en la quarta posició per llogar i comprar un habitatge o comprar un litre de llet, així com en la vuitena i novena posició per abonar la taxa de recollida de fems i omplir la senalla de la compra, respectivament.

D'altra banda, la ciutat és la capital amb la tercera entrada de cinema més barata i se situa entre les deu que tenen un Impost sobre Béns Immobles (IBI) i un trajecte en taxi més econòmic.

La població palmesana destina un 40% dels ingressos a l'habitatge

Cal recordar que un estudi sobre el salari de referència local (SRL), encarregat per l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Palma el mes de gener, va revelar que una persona adulta, de mitjana, necessita ingressar 1.240 euros al mes per poder viure a Palma. El treball va determinar que la població palmesana destina un 40% dels ingressos a l'habitatge. També cal destacar que la mitjana d'un lloguer a Ciutat es troba aproximadament entre els 1.000 i els 1.500 euros, mentre que el preu de compra es troba al voltant dels 3.600 euros per metre quadrat.

stats