Economia 26/05/2021

Negueruela, "optimista" davant la negociació dels ERTO a les Balears

El Govern va enviar la setmana passada un document amb les reivindicacions de l'Arxipèlag en aquesta matèria

1 min
El portaveu del Govern, Iago Negueruela, al Consolat de Mar.

PalmaEl conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern, Iago Negueruela, ha afirmat aquest dimecres que és "optimista" davant les negociacions de Balears amb el govern espanyol pels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO). Negueruela ha recordat que la setmana passada el Govern va enviar, juntament amb els agents socials i econòmics, un document amb les reivindicacions de l'Arxipèlag en aquesta matèria.

"Aquestes illes han de tenir una regulació específica en matèria de fixos discontinus i en matèria turística. Els ERTO per a nosaltres són una eina bàsica", ha apuntat. Quant a la negociació, ha puntualitzat que "els acords moltes vegades es tanquen en el darrer minut". "Tots volem que hi hagi un acord, el Govern i els agents socials volem que la proposta que hem fet arribar al govern de l'Estat sigui escoltada i que hi hagi una anàlisi específica pels fixos discontinus", ha afegit.

Així ho ha declarat després de la reunió d'aquest matí a la seu de la CAEB amb motiu de la presentació de la darrera actualització de l'Índex de Competitivitat de la Fundació Impulsa. "Som molt optimistes amb el fet que les reivindicacions de l'Arxipèlag seran escoltades i tindrem una vegada més un marc per als mesos que venen molt beneficiós per a les Balears", ha afirmat. La proposta de la comunitat autònoma va en el sentit que "es facin els ERTO, que hi hagi exempcions importants per a les empreses i que s'ha de suspendre la prestació per fixos discontinus perquè puguin tornar a tenir-la si és necessari a final de temporada", ha manifestat el conseller.

stats