Economia 25/05/2021

CCOO confia que els ERTO es prorroguin fins a setembre i que a l'octubre torni "la prestació extraordinària"

El secretari general del sindicat a les Illes, José Luis García, ha afirmat que "no es pot deixar sense garanties els treballadors"

ARA Balears
2 min
Una oficina del SOIB.

PalmaCCOO de les Illes Balears ha assenyalat aquest dimarts que confia que els expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) es prorrogaran fins al 30 de setembre, a pesar que encara no hi hagi acord entre els agents socials i el govern espanyol. El sindicat ha subratllat que "lluitaran" perquè l'octubre torni la prestació extraordinària, "tan necessària per als fixos discontinus".

Segons ha informat Europa Press, el secretari general de CCOO a les Illes, José Luis García, ha apuntat que, encara que no s'arribi a un acord sobre els ERTO al llarg d'aquesta setmana, "el govern d'Espanya publicarà la pròrroga en el BOE, perquè no es pot deixar sense garanties els treballadors". García ha explicat que l'ERTO ha estat "la millor eina per pal·liar els efectes de la pandèmia en matèria laboral, especialment per als fixos discontinus".

D'altra banda, ha instat l'executiu espanyol a no demorar més la derogació dels aspectes lesius de la reforma laboral. "Estam amb mobilitzacions que aniran creixent i serem molt contundents", ha remarcat. Segons CCOO, encara que no donen res per perdut, el més urgent és recuperar l'equilibri en la negociació col·lectiva.

Quant a les mesures per a la desescalada a les Illes, el secretari general ha demanat prudència i ha recordat que la pandèmia "encara és aquí". "Hem d'avançar en funció de les dades sanitàries perquè la reactivació sigui segura".

En aquest sentit, García ha valorat que la vacunació va a un bon ritme i que cal estar pendent de la incidència. Obrir l'interior dels restaurants abans de Setmana Santa "va ser un error", ha declarat. A més, ha afegit que la "millor carta de presentació" de l'Arxipèlag per al turisme internacional és que les Balears siguin "un destí segur amb nivells baixos d'ocupació en les UCI".

CCOO reivindica la digitalització i la sostenibilitat com a pilars de la transformació econòmica

Per altra banda, García ha anunciat aquest dimarts que es presenta a la reelecció en el càrrec, amb un projecte que reivindica la digitalització i la sostenibilitat com a pilars de la transformació del model econòmic "que necessiten les Illes per a allunyar-se de la situació actual de precarietat i poca qualificació". El secretari general ha anunciat que durà aquests reptes al XII Congrés de la Confederació Sindical de CCOO de les Illes Balears. També ha destacat que, juntament amb la reconversió econòmica, "serà molt important apostar pels joves i enfortir els serveis públics com a pensions, sanitat o educació, entre d'altres aspectes".

stats