Economia 08/03/2022

Negueruela assegura que la moció de MÉS i Podem per disminuir la taxa d'ampliació d'hotels no s'aprovarà

El conseller ha reconegut que està molt tranquil i ha dit que la proposta dels seus socis de govern demostra "la bona salut del Pacte"

ARA Balears
1 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela.

Palma"No hi ha dinamització de res, veim bé el posicionament i no ens sorprèn, però no hi estam d'acord". Així ha respost el conseller de Model Econòmic, i cervell de la llei turística, Iago Negueruela. El conseller ha fet aquesta declaració arran de la moció que van presentar MÉS per Mallorca i Podem de disminuir la taxa de possible creixement dels establiments turístics del 15% al 10% que duran aquest dijous al Consell.

Negueruela s'ha mostrat molt tranquil, dient que no hi estan d'acord, "però ho veuen bé per la salut del Pacte", ja que és normal que hi hagi disparitat d'opinions. Al mateix temps ha dit que no se sorprèn, perquè "s'ha parlat molt del tema i coneixíem l'opinió dels socis de Govern".

El conseller ha deixat entendre que, aquest dijous a la votació de la moció, el PSIB no hi votarà a favor. De fet, Negueruela ha dit que "no hi ha cap perill que es trenqui cap pacte amb els agents socials d'aquestes illes".

En aquest sentit, per part de Podem, la diputada Antònia Martín ha continuat insistint en la moció: "A Menorca el 10% funciona bé i volem això per a Mallorca". Per aquest motiu, ha anunciat que estén "la mà tots els partits que s'hi vulguin sumar".

En sentit oposat s'ha mostrat el portaveu del PP al Parlament, Antoni Costa, qui ha dit que "ni amb els mateixos socis de Govern hi ha consens". Per això, Costa ha estat clar: "Al PP no li agrada la llei, que va en contra de la lliure competència, rebenta projectes de vida i fa sofrir la petita i mitjana empresa". Així, el PP votarà que no, i les possibilitats que la moció tiri endavant són gairebé nul·les.

stats