Economia 07/03/2022

MÉS i Podem presenten una moció al Consell per reduir del 15% al 10% la possibilitat d'ampliar establiments turístics

La moció es votarà dijous al ple del Consell, tot i que el PSIB no hi ha mostrat el seu suport

1 min
Els portaveus de Podem i MÉS al Consell de Mallorca, Aurora Ribot i Guillem Balboa.

PalmaEls portaveus de MÉS i Podem al Consell de Mallorca, Guillem Balboa i Aurora Ribot, han presentat una moció per reduir del 15% al 10% la possibilitat d'ampliació dels establiments turístics a partir de la nova llei d'aquesta matèria. La moció es votarà dijous al ple del Consell, però el PSIB no hi ha mostrat el seu suport, cosa que posa difícil que s'acabi tramitant.

Dins aquest context, la portaveu de Podem al Consell ha explicat que el 15% de possibilitat d'ampliació "no va pel camí pel qual hem estat fent feina". Alhora, ha ressaltat que per primera vegada una llei turística preveu la reducció de places, un 5%, a partir d'aquesta possibilitat d'ampliació o modernització.

En aquest sentit, ha considerat que "ens hi hem de sumar com a Consell de Mallorca". De fet, Guillem Balboa ha estat directe i ha assegurat que no fer-ho comportaria "no complir els objectius de l'Agenda 2030, perquè sembla s'està cercant repetir les dades turístiques de 2019".

Les dues formacions han coincidit que és el moment d'exercir la sobirania que ara tenen en matèria de competències d'ordenació turística, "hem de fer el que les mallorquines i els mallorquins mereixen", ha afirmat Ribot. A més, també han reconegut que aquesta baixada al 10% "ens ajudarà a caminar cap a la qualitat i la sostenibilitat que cercam".

Ara bé, sense el suport del tercer soci, i majoritari, de Govern, no podran aprovar aquesta moció. Davant aquesta realitat, Balboa ha afirmat que "per una qüestió de coherència, hauria de ser normal que el PSIB hi estigués d'acord". Alhora, però, també ha explicat que "dins el Pacte hi ha punts de vista diferents i és normal que no sempre tots tinguem el mateix".

stats