Economia 30/05/2022

Negueruela diu que el PP dona l'esquena a empreses i sindicats amb l'oposició a la llei turística

El portaveu del Govern demana als populars que almanco votin a favor dels articles que surten dels acords de diàleg social

1 min
El conseller Iago Negueruela en una imatge d'arxiu.

PalmaCompte enrere perquè la llei turística entri al Parlament. "Esper que s'aprovi sense sopreses ni cataclismes, hi ha una majoria àmplia", ha valorat aquest dilluns el conseller de Turisme i portaveu del Govern, Iago Negueruela, després del Consell de Govern. Una vegada més, ha criticat l'oposició frontal del Partit Popular a la norma, que "se situen amb Vox en la crítica i la deslegitimació de les entitats empresarials d'aquesta comunitat", ha afirmat.

Amb el debat a les portes, Negueruela ha demanat als populars que "votin a favor dels acords entre els empresaris i els sindicats, que són el 90% del text". "És un greu error del PP no donar suport als acords de diàleg social. Se situen en l'antisistema de Vox", ha criticat el portaveu. I ha afegit que les "set o vuit preguntes" que ha enregistrat el grup parlamentari popular al ple "hauria estat millor transformar-les en esmenes constructives, però volen fer política d'eslògan".

Respecte de la fotografia de l'"entesa" entre el PP i Habtur, el portaveu de l'Executiu ha demanat que expliquin "si el que volen és posar a la borsa les 90.000 places existents avui dia, que no estan qüestionades". Ha subratllat que es tracta de places que, en el seu moment, es varen concedir sense haver passat per la borsa i "no sé si el PP està disposat a posar-les a la borsa i cobrar per aquestes places".

"Les persones que tenen legalitzades aquestes places estan més tranquil·les amb la situació actual que amb una regularització que passi per una borsa de places que haurien d'adquirir", ha insistit Negueruela. I ha acusat els populars "d'estar sempre més amb els professionals que amb l'economia real de les famílies que tenen aquest tipus de negoci".

stats