Política 29/05/2022

La futura llei turística de les Balears es debatrà i votarà aquest dimarts al Parlament

ARA Balears
2 min
Imatge d'arxiu del Parlament de les Illes Balears.

PalmaEl projecte de llei de circularitat i sostenibilitat turística, que arriba al final de la tramitació parlamentària una mica més de tres mesos després de l'aprovació i entrada en vigor via decret, es debatrà i votarà en el ple del Parlament de dimarts que ve. Per la portaveu del PSIB-PSOE, Pilar Costa, es tracta d'una norma "transcendental" que suposa un "canvi de rumb" i que marca el camí a curt i llarg termini.

Segons ha informat Europa Press, la diputada socialista ja va insistir aquesta setmana, després de la Junta de Portaveus, que és una norma que aposta per la sostenibilitat ambiental, social i econòmica i que, per primera vegada, incorpora elements com la protecció dels treballadors i el turisme sostenible. "No podem continuar creixent de manera il·limitada, com ha fet el PP quan ha governat", va indicar.

A més, va reivindicar que aquesta llei ha estat fruit del diàleg i del treball conjunt i, per això, va agrair les aportacions d'El PI i Cs, i va lamentar que el PP i Vox s'haguessin "autoexclòs" de la negociació d'una "qüestió d'estat". Precisament, la portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp, va reivindicar que, gràcies a les seves aportacions, s'havia aconseguit "minimitzar" el decreixement en el conjunt dels establiments de menys de 150 habitacions.

Per part seva, el portaveu del PP, Antoni Costa, va reiterar que la llei que s'aprovarà dimarts "no és la llei del PP" i ja va anunciar l'inici d'una ronda de contactes amb tots els sectors empresarials per començar a preparar "des de zero la seva llei turística alternativa".

Antoni Costa va admetre que el PP comparteix la idea de la circularitat, però va insistir a rebutjar les imposicions. "No podem donar el vistiplau a una llei que inclou una moratòria aprovada amb traïdoria", va dir.

stats