Política 26/05/2022

El PP i Habtur escenifiquen "l'entesa" per la futura llei turística popular

El principal partit de l'oposició incideix en un sector contrari a l'actual normativa impulsada per l'Executiu

2 min
Els representants del PP i Habtur en la reunió d'aquest dijous

PalmaEl PP i l'Associació d'Habitatges de Lloguer Turístic de les Balears (Habtur) s'han reunit aquest dijous en el marc de la ronda de contactes que està fent el principal partit de l'oposició per elaborar la seva futura llei turística, contraposant-la a la impulsada pel conseller Iago Negueruela. El president de la patronal del lloguer vacacional, Antoni Barceló, ha destacat que "de moment hi ha entesa i voluntat per treure una nova normativa que estigui més d'acord amb les necessitats del nostre sector que l'actual".

En la reunió hi ha participat el mateix Barceló, a més de la gerent d'Habtur, Maria Gibert; el portaveu parlamentari del PP, Antoni Costa, i la portaveu de Turisme del partit, Salomé Cabrera. "Hi ha hagut una visió coincident en molts dels plantejaments fets des de la patronal de lloguer turístic", ha destacat Costa en la roda de premsa posterior a la trobada.

Concretament, el PP ha subratllat un aspecte que "compartim plenament", i és el de les 90.000 places que Habtur sosté que estan en risc de desaparèixer, pel fet de ser regulades per la llei turística del 2017, i no per l'actual. En aquest sentit, Costa ha anunciat que "a la futura llei hi haurà una solució per a aquestes places: les que es donin de baixa aniran a la borsa i es podran fer servir en el futur".

Així i tot, Negueruela, en una entrevista a l'ARA Balears, va aclarir que aquestes 90.000 places no es poden intercanviar ni anar a la borsa, ja que foren regulades per un mecanisme distint, i "s'estarien barrejant instruments". "Habtur considera que les 90.000 places són del sector, i realment són amb noms i cognoms per als que les varen demanar. Les poden transmetre si venen la casa", va matisar. El conseller de Turisme va al·ludir a "interessos d'empreses que comercialitzen habitatges de vacances" per explicar la confusió en aquest aspecte.

stats