Laboral
Economia 24/01/2023

Multa de 56 M€ a Glovo per contractar falsos autònoms i immigrants sense papers

La Inspecció de Treball detecta 7.022 treballadors amb una situació laboral irregular a Madrid

ARA
1 min
Un repartidor de Glovo en una imatge d’arxiu.

BarcelonaLa Inspecció de Treball i Seguretat Social de Madrid ha multat amb 56,7 milions d'euros l'empresa de repartiment a domicili Glovo per la contractació de repartidors com a falsos autònoms i immigrants sense documentació per treballar a Espanya, ha informat aquest dimarts el ministeri de Treball.

Concretament, la Inspecció va detectar 7.022 treballadors de la Comunitat de Madrid que no havien sigut donats d'alta com a empleats, la qual cosa suma un total de 19 milions d'euros de cotitzacions que la companyia dirigida per Oscar Pierre hauria d'haver liquidat a la Seguretat Social. A més, s'hi sumen 32,9 milions d'euros en concepte de sanció, ja que cadascuna de les persones no cotitzades representa una falta.

A més, també s'han detectat que l'empresa donava feina a 813 persones d'origen estranger sense permís de treball, la qual cosa comporta una sanció de 5,2 milions d'euros.

Des de la seva fundació, Glovo –filial del grup alemany Delivery Hero des de l'operació de compra efectuada l'any passat– acumula un total de 205,3 milions d'euros en multes, comptant actes de liquidació a la Seguretat Social i actes d'infracció, que afecten un total de 37.348 treballadors.

stats