Economia 01/09/2022

Més de 2 milions de turistes varen arribar a les Balears durant el mes de juliol

L'Arxipèlag ha rebut un de cada quatre viatgers que han visitat l'Estat

ARA Balears
2 min
Turistes pel centre de Palma aquest estiu.

PalmaLa xifra de turistes que arriben mensualment a les Illes Balears continua en augment i durant el setè mes de l'any varen visitar l'Arxipèlag 2,3 milions de viatgers. La recuperació del sector turístic després de la pandèmia i les restriccions sanitàries és ja una realitat i, en comparació amb l'any passat, s'ha incrementat un 72,2% el nombre de visitants que han arribat a la Comunitat Autònoma, segons l'Enquesta de Moviments Turístics a Fronteres (Frontur) de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Les Balears han rebut un de cada quatre turistes que han visitat Espanya durant el mes de juliol del 2022. A més, una altra de les xifres que ha crescut significativament són els diners que han gastat aquests viatgers durant l'estada a l'Arxipèlag. Segons les xifres publicades aquest dijous per l'INE d'Egatur, els turistes varen gastar un total de 2.896 milions d'euros a les Illes Balears durant el mes de juliol, quantitat que suposa un increment del 71,7% en comparació amb la inversió que feren en el mateix mes de l'any passat.

La despesa mitjana de cada turista que va visitar les Illes el juliol va ser de 1.309 euros, un 10% més que fa un any. La despesa diària se situa en 170 euros, un 17,4%. Amb tot, els viatges s'escurcen un 6,2%, fins a 7,7 dies de mitjana. D'altra banda, l'Arxipèlag va ser la comunitat amb més pernoctacions, amb prop de 15 milions, un 66,5% més que un any abans. Els principals mercats emissors de turistes varen ser el Regne Unit, amb un 27% del total, i Alemanya, amb un 25%.

Enguany, les Balears han rebut 7,4 milions de turistes, gairebé el triple (+190%) que en el mateix període del 2021. En l'acumulat dels set primers mesos del 2022, l'Arxipèlag és la segona Comunitat que més turistes rep, només per darrere de Catalunya. Des de gener, les Illes sumen una despesa turística de 8.623 milions d'euros, un 18,1% del total i un 189% més que en els mateixos mesos de l'any passat. Se situa així com la tercera comunitat en despesa acumulada, per darrere de les Canàries i Catalunya.

A escala estatal, Espanya ha rebut 9,1 milions de turistes el juliol, el doble que el 2021, amb una despesa d'11.869 milions d'euros. En els set primers mesos del 2022, el nombre de visitants augmenta un 299,9% i frega els 39,3 milions. En el mateix període del 2021, en varen arribar 9,8 milions.

stats