Economia 31/08/2022

Els apartaments turístics illencs freguen el 70% d'ocupació

El 77% dels turistes que s'han allotjat a aquests establiments són de fora de l'Estat

ARA Balears
1 min
Una habitació d'un apartament turístic.

PalmaEls apartaments turístics de les Illes Balears van tenir una ocupació mitjana del 69% durant el mes de juliol. Aquestes dades confirmen la recuperació del sector, que ha registrat un increment del 78% en les reserves i l'ocupació en comparació amb les dades recollides en el mateix període de l'any passat.

Una altra de les xifres que demostren aquesta recuperació i reactivació d'aquest sector de l'oferta turística de l'Arxipèlag són les pernoctacions. Segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística, durant el setè mes de l'any es van registrar 1,7 milions de pernoctacions de 308.669 viatgers. Així, en comparació amb el mes de juliol del 2021, les pernoctacions a aquests establiments turístics van augmentar un 97%.

La majoria dels turistes que s'han allotjat a aquests establiments són persones de fora de l'Estat. L'INE ha detallat que dels 308.669 viatgers que s'allotjaren a apartaments turístics durant el setè mes de l'any, 238.667 eren viatgers internacionals, xifra que suposa que el 77% dels turistes que han pernoctat a aquests establiments eren de fora de l'Estat.

Aquests viatgers van passar, de mitjana, 5,68 dies als apartaments turístics de les Illes Balears. Durant el setè mes de l'any aquests establiments van oferir un total de 26.055 apartaments amb capacitat per a 78.258 places diàries.

Mallorca ha estat una de les zones turístiques de l'Estat amb més pernoctacions registrades a aquests apartaments amb 892.078. Pel que fa a l'Arxipèlag, els municipis amb més ocupació i més pernoctacions són Alcúdia, Ciutadella i Calvià.

stats