Economia 31/08/2022

El turisme rural s'enforteix i marca el millor juliol històric

Els diferents establiments d'interior i agroturismes de les Balears van tenir el mes passat un 69,11% d'ocupació, i l'illa de Menorca, amb un 75%, va ser la que va tenir un major percentatge

2 min
Les Illes Balears i Mallorca, líders en ocupació de turisme rural el mes d'abril

PalmaEl turisme rural de les Balears, que comprèn els agroturismes, els hotels rurals i el turisme d'interior, va marcar el mes de juliol el seu màxim històric d'ocupació turística en aquest període, segons les dades publicades aquest dimecres per l'Institut d'Estadística de les Illes Balears (Ibestat), amb un 69,11% d'ocupació.

Aquest tipus d'oferta turística va anar perdent pes progressivament des del 2016 fins al 2019, en detriment del turisme de sol i platja. Cal recordar que en aquest període de quatre anys, en els mesos de juliol i agost, la pressió humana que suportaven les Illes superava alguns dies els dos milions de persones per la força de les grans cadenes hoteleres i dels apartaments turístics.

Així i tot, el juliol de 2021, una temporada turística que no va gaudir d'una plena normalitat pel covid, el turisme rural ja es va situar en xifres similars a les del 2019. Aquest fet al·ludeix, com expliquen els demògrafs, a una voluntat de viatjar, però de defugir majorment de les grans concentracions de persones per refugiar-se així en els agroturismes i establiments d'interior, a causa de la pandèmia. Això també es veu amb els mateixos residents illencs, ja que pràcticament tots els municipis d'interior van guanyar població el 2021 pel fet que molts habitants van preferir establir-se quasi permanentment en les que eren segones residències dels pobles.

Menorca, l'illa amb una major ocupació

Si es mira per illes, Menorca va ser la que va tenir una major ocupació als establiments de turisme rural, amb un 75,22%, seguida d'Eivissa (71,07%) i Mallorca (68,03%). Així i tot, la xifra més alta es registra a la zona d'Eivissa sud, amb un 80,22%. En el cas de Mallorca, segons les dades de l'Ibestat, la zona de Tramuntana i Interior va ser la que va tenir més ocupació, i va marcar també el seu millor juliol històric, fet que confirmaria la voluntat de turistes i locals d'establir-se en establiments amb baixes concentracions humanes.

stats