Economia 12/06/2021

El mercat laboral de Palma fa una primera passa cap a la recuperació

L'atur va caure un 5,67% durant el mes de maig

ARA Balears
2 min
Un treballador a Palma

PalmaComença la recuperació del mercat laboral a Palma. Amb l'arribada de l'estiu, la reducció de les restriccions, l'arribada del turisme i l'inici de la reactivació econòmica, la xifra d'aturats a Ciutat decau notablement per primer mes. Segons les dades de l'Ajuntament de Palma, el mes de maig es varen signar 1.945 contractes laborals nous, xifra que suposa un descens del 5,67% de la taxa de residents a l'atur al municipi.

El mes anterior ja es va registrar un lleuger descens d'aquesta taxa, però va ser inferior a l'1%. Així, actualment a Palma hi ha 32.355 persones desocupades (17.714 dones i 14.641 homes). Pel que fa al tipus de contractes laborals signats, incloent-hi renovacions, durant el maig es varen signar a Palma un total de 12.047 contractes laborals: 1.846 d'indefinits i 10.201 de temporals.

La majoria de contactes que signats aquell mes són del sector de l'hoteleria i de la indústria. La reobertura dels interiors de bars i les noves restriccions que el Govern ha imposat als establiments de restauració de la ciutat han provocat que l'atur en aquest sector disminueixi un 10,74% en relació amb les xifres recollides el mes d'abril d'enguany. Cal recordar que des de l'1 de juny els bars i restaurants de totes les Balears poden obrir fins a mitjanit i els interiors poden tenir el 50% del seu aforament màxim, amb un límit de quatre persones per taula, i els exteriors es poden obrir al 100% amb un màxim de vuit persones per taula. El límit en interiors és de 150 persones, mentre que en exteriors es pot arribar a 250.

Per sexes, durant el mes de maig es va registrar un descens del 6,39% en els homes residents a Palma desocupats, mentre que la baixada en el cas de les dones va ser del 5,07%. Un altre dels factors clau és el perfil de professionals que més han demanat les empreses durant el darrer mes. Segons ha explicat l'Ajuntament de Palma, l'atur entre els residents menors de 29 anys ha caigut un 48,89%, mentre que pel que fa a la xifra d'aturats dels residents a Ciutat d'entre 30 i 44 anys ha augmentat un 36,85%, i en el cas dels majors de 45 ha crescut, també, un 11,9%.

stats