Economia 23/12/2016

Ikea pagarà 48 milions a les famílies dels nens morts per accidents amb les seves calaixeres

La cadena sueca va haver de retirar del mercat aquest estiu 29 milions de calaixeres per "inestables"

Ara
1 min
Ikea ven un 5% més  a Catalunya, el seu primer mercat a l’Estat

BarcelonaLa cadena sueca de mobles i decoració Ikea ha arribat a un acord per pagar 48 milions d'euros a les famílies de tres nens dels Estats Units que van morir després que els caiguessin a sobre calaixeres "inestables" fabricades per l'empresa. Segons han confirmat els advocats de les famílies i un portaveu de l'empresa, les famílies es repartiran la indemnització que han acordat després de dos dies de mediació judicial.

El juny passat, Ikea va haver de retirar del mercat 29 milions de calaixeres de la línia Malm dels Estats Units i el Canadà per inestables després de diversos accidents amb criatures. De fet, l'empresa sueca ja havia advertit als seus clients en una campanya l'any 2015 que havien de clavar les calaixeres a la paret després de la mort de dos nens en caure'ls el moble a sobre.

A més, l'acord inclou que Ikea faci tres donacions de 50.000 dòlars a tres hospitals en memòria dels tres nens de dos anys morts i una altra de 100.000 euros a una fundació dedicada a la seguretat dels infants.

stats