Economia 14/02/2022

El Govern promet escoltar les queixes d'Habtur sobre el bloqueig de places turístiques

S'ha fet una reunió entre la patronal i el Govern avui horabaixa a la Conselleria de Model Econòmic

1 min
La reunió entre la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball.

PalmaEl primer dilluns després de l'aprovació del decret que modificava la llei turística de les Illes ha començat mogut. La patronal de l'habitatge de lloguer vacacional, Habtur, ha fet una roda de premsa en què ha denunciat que a causa de la modificació de la normativa es podien perdre fins a 90.000 places turístiques. El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball ha sortit al pas de les crítiques hores després al Consell de Govern. I per acabar, s'ha fet una reunió de darrera hora entre la patronal i el Govern aquest mateix horabaixa.

"Era una reunió necessària", deia el conseller Negueruela. De fet, ha reconegut que el Govern escoltarà les queixes d'Habtur, que demana un mecanisme per no perdre les 90.000 places turístiques que segons ells estan en perill. Així i tot, Negueruela ha explicat que la llei no conté una reducció directa i automàtica d'aquestes places, sinó que "estan en la mateixa situació que estaven", afirmava.

"Si no es deixen d'explotar o es donen de baixa no desapareixeran", explicava Negueruela. Ho deia perquè, segons la nova llei, si una plaça turística es dona de baixa no es pot vendre a un altre particular ni tampoc es retorna a la borsa, sinó que es destrueix. Exactament, això és el que no comparteix Habtur, que demanen poder mantenir el seu "pes específic" de places.

Malgrat que Negueruela ha reconegut que hi ha consens amb la patronal en molts altres temes, la gerent d'Habtur, Maria Gibert, ha dit clarament que el Govern no els ha assegurat res. "S'han mostrat oberts a mirar de solucionar aquest tema, però sense cap compromís".

stats