Economia 14/02/2022

El Govern contesta a Habtur i diu que és una llei per a tot el sector, no contra el lloguer vacacional

El portaveu del Govern, Iago Negueruela, ha reconegut que no s'havia parlat del bloqueig amb el sector, però ho veu normal per no crear un efecte crida

1 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela.

PalmaEl Govern de les Illes ha sortit al pas de les declaracions de l'Associació d'Habitatges Turístics de les Balears (Habtur). El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i portaveu del Govern, Iago Negueruela, ha afirmat que és una llei "global", no només en contra del lloguer vacacional.

Aquest dilluns dematí, Habtur ha assegurat que amb la nova llei hi ha 90.000 places turístiques que podrien desaparèixer els pròxims anys. Segons han explicat, quan una plaça es doni de baixa no es reincorporarà a la borsa, sinó que s'extingirà. A més, des de l'associació denunciaven que això només passava al sector del lloguer turístic i no a l'hoteler.

Així i tot, Iago Negueruela ha detallat que, en certa manera, no és del tot així. Ha afirmat que és una mesura que afecta tant el sector hoteler com el del lloguer turístic.

Alhora, Negueruela també ha recordat que la mesura d'eliminar les places si es donen de baixa ja estava inclosa a la llei del 2017. La diferència és que ara no es podran treure places noves. A més, el conseller ha explicat que el debat del decreixement és el que és: "S'han de posar límits, hi ha d'haver una reducció de les borses i s'ha de fer una aposta per la qualitat i no la quantitat".

Finalment, el conseller ha reconegut que no s'havia parlat del tema del bloqueig de places amb el sector per "no crear un efecte crida", i ha assegurat que si s'hagués fet "s'haurien esgotat totes les places". Negueruela ha dit que entén les al·legacions per part d'Habtur, però creu que "hi ha una mica de sobreactuació".

stats