Economia 15/10/2020

El govern espanyol es planteja abaixar l'IVA del turisme

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha anunciat que estudien noves mesures per pal·liar els efectes de la pandèmia al sector

Ara Balears
1 min
Palma és una de les zones on no és permet el lloguer de pisos turístic

PalmaEl govern espanyol obre la porta a rebaixar l'IVA del turisme per davall d'un 10%. La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha explicat aquest dijous que davant l'expansió de la pandèmia a l'Estat i la dificultat de crear corredors segurs i reactivar així l'activitat turística, el govern està oberta a rebaixar l'IVA per tal d'evitar una crisi més greu al sector.

"Continuarem prenent les mesures necessàries per ajudar el sector i evitar fallides", ha remarcat Maroto. La ministra ha explicat també que l'IVA del turisme espanyol "és un dels més baixos de la Unió Europea", però que davant la crisi actual "tal vegada es rebaixarà encara més". Maroto ha remarcat que el sector turístic rep "el suport" de les administracions públiques i que així ho han demostrat amb les mesures aplicades fins ara.

La ministra també ha parlat de les negociacions per crear corredors segurs i ha reconegut que la segona onada i l'expansió del coronavirus a les Illes durant el darrer mes ha "endarrerit" la creació d'aquestes connexions, però que continuen treballant per poder garantir la creació d'uns corredors segurs que ofereixin seguretat sanitària als països d'origen i de destinació dels turistes.

stats