Economia 24/01/2019

El govern espanyol destinarà 10 milions d'euros a la reconversió de zones turístiques a les Illes

El batle de Ciutat, Antoni Noguera, reclama que bona part d'aquesta inversió sigui per a la Platja de Palma

Ara Balears
2 min
La Platja de Palma podria ser l'objectiu de la inversió en reconversió de zones turístiques.

PalmaLa ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha anunciat aquest dijous que en els Pressupostos Generals de l'Estat de 2019 es destinaran 10 milions d'euros exclusivament a les Illes Balears per a la reconversió de les infraestructures turístiques, segons informa Efe.

Ho ha manifestat en el marc de la Fira Internacional de Turisme (Fitur) durant la seva visita a l'estand de les Illes Balears, en el qual ha estat acompanyada per la presidenta de la Comunitat, Francina Armengol. La ministra ha assegurat que aquesta dotació pressupostària demostra el "compromís" del Govern amb la sostenibilitat del model turístic, que aportarà valor i millores a les infraestructures que han estat "oblidades" pels pressupostos anteriors.

Ha assegurat que la "singularitat" de les Illes Balears és una "aposta segura" en matèria de turisme, a més que han demostrat que la gestió balear és un exemple que es pot "generar i redistribuir riquesa en el sector". Ha insistit que el govern espanyol aposta per un turisme de qualitat que ha de convertir-se en el "senyal d'identitat" d'aquest sector a escala internacional.

Per part seva, Armengol ha agraït al govern socialista aquesta dotació, que és "fonamental" per a la comunitat que regenta, i ha recordat que durant tots els seus anys com a presidenta ha demanat una dotació que "permeti reconvertir les destinacions turístiques" de la regió. "El turisme cal posar-lo en valor perquè és fonamental, a més que es poden augmentar les xifres de turistes apostant per un turisme de qualitat", ha insistit la presidenta balear.

Palma reclama la inversió

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha valorat de manera positiva aquest anunci i ha demanat que una part d'aquesta inversió sigui per a les zones de la Platja de Palma. "Revindicam una inversió per a un destí que està madur i que necessita inversió pública i que és una qüestió de justícia i reparació històrica per a la Platja de Palma”, ha dit Noguera. El batle ha demanat que una part important d’aquests 10 milions d’euros siguin per millorar el paisatge urbà.

stats