Economia 03/12/2021

El Govern i el Consell aporten 7 milions de capitalitat a Cort i en compensen 23 més

L'Ajuntament de Palma invertirà els doblers en la millora de les barriades, dels equipaments esportius i dels mercats de Nou Llevant i el Camp Redó

ARA Balears
2 min
Façana de l'edifici de Cort.

PalmaEl Govern i el Consell de Mallorca aportaran 7 milions d'euros a l'Ajuntament de Palma l'any que ve per complir amb la Llei de capitalitat. Es tracta d'una partida que el Consistori podrà destinar directament a projectes municipals per a la millora de les barriades i els equipaments esportius, els mercats de Nou Llevant i el Camp Redó i impulsar projectes culturals.

El Consell de Capitalitat, però, també ha acordat aquest divendres compensar els costos que té Ciutat pel fet de ser el municipi més poblat de les Balears amb 23 milions d'euros més provinents del Govern i el Consell. Aquests doblers s'invertiran en diversos projectes que executarà l'Executiu autonòmic, com ara l'adaptació de l'hospital psiquiàtric i la construcció de diverses aules al Centre de Tecnificació Esportiva.

Des que va començar la pandèmia, els recursos de capitalitat s'han destinat al fons Covid-19, segons ha recordat el batle de Palma, José Hila, que ha agraït que es recuperin l'any que ve. De fet, ha aprofitat la seva intervenció en una roda de premsa a Cort per criticar que quan governava el PP no es destinaven doblers de capitalitat a Palma.

Amb els 7 milions d'euros, l'Ajuntament de Palma invertirà en diversos projectes, com ara la rehabilitació d'habitatges en barris vulnerables (1.000.000); la rehabilitació de l'antiga presó (110.000); la renovació de la flota de vehicles de la Policia Local de Palma i Protecció Civil (800.000); la urbanització del solar per fer el futur institut de Son Ferriol (470.000) i la reforma dels mercats del Camp Redó (2.000.000) i Nou Llevant (470.000).

Entre els projectes que seran executats pel Govern, destaquen la urbanització de la parcel·la de l'hospital psiquiàtric (1.159.817 d'euros); la construcció d'11 habitatges protegits al Coll d'en Rebassa (979.554); la construcció del CEIP Palma B La Femu (3.919.903) i la construcció de les noves aules al Centre de Tecnificació.

stats