Economia 14/07/2022

El Govern oferirà assessorament a les pime per accedir al finançament dels fons europeus

A través d'una web específica, es pot fer un seguiment de les noves ajudes per a empreses

ARA Balears
2 min
Imatge de la pàgina web que recull les ajudes per a empreses publicades

PalmaEl Govern destinarà personal en exclusiva, a través de l'Oficina d'Inversions Estratègiques (OIE), per assessorar les petites i mitjanes empreses (pime) en l'enfocament i orientació dels projectes que aspiren a rebre ajudes públiques de fons europeus. Així ho ha anunciat el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, alhora que ha presentat 27 noves convocatòries d'ajudes Next Generation UE per al segon semestre de l'any per un import de 243 milions d'euros.

"La possibilitat d'accés als fons europeus Next Generation per part de les petites i mitjanes empreses s'incrementa en aquest segon semestre del 2022 i gairebé el 60% de les convocatòries tenen com a destinatari final el sector empresarial de les pime, el motor econòmic de les Illes Balears", ha anunciat Company. "El nostre objectiu és proporcionar al sector empresarial un servei amb dedicació personalitzada que cobreixi les necessitats de les pime", ha explicat el director de l'OIE, Joan Carrió.

Aquest programa de mesures per a pime inclou també una web on es publiquen les convocatòries d'ajudes dirigides específicament a empreses. Les dades s'actualitzen diàriament i això permet un seguiment constant dels ajuts, així com fer recerques personalitzades en funció del tipus de finançament o d'àmbit.

Més concretament, el personal tècnic també ajudarà a valorar quines fonts de finançament necessita cada iniciativa i l'encaix específic que han de tenir dins les convocatòries del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR); a més, s'oferiran línies d'ajudes per a la redacció i concreció de projectes. Des de l'àrea, com a complement, s'encarregaran de la coordinació amb la Xarxa de Serveis Públics Empresarials i els Agents de Desenvolupament Local com a canal de difusió de la informació i de detecció d'iniciatives en l'àmbit local.

D'altra banda, el conseller ha presentat un calendari de previsions de convocatòries d'ajudes MRR, moltes d'elles exclusives per a pime i d'altres que les beneficien de manera indirecta. Bona part dels fons destinats a empreses requereixen percentatges de cofinançament amb els quals se cerca que la inversió pública serveixi de palanca de la inversió privada, perquè les empreses amb menor múscul es puguin beneficiar dels fons.

stats