Política 07/08/2022

Maroto diu que la reunió de dilluns per l'estalvi energètic és culpa de la "confusió" del PP

La ministra ha valorat aquest diumenge a Campos la trobada convocada a darrera hora per demà amb les comunitats autònomes

2 min
La ministra Reyes Maroto, divendres a Palma.

PalmaLa ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha tornat a convocar els mitjans a Mallorca aquest diumenge a Campos, només dos dies després de fer-ho a Palma. Aquesta vegada, Maroto ha valorat la reunió convocada aquest mateix diumenge per demà dilluns amb els consellers de les comunitats autònomes responsables d'Energia, Indústria i Comerç per explicar el decret d'estalvi energètic. Segons la ministra, la "confusió" generada pel Partit Popular entorn d'aquest tema els ha fet convocar la trobada.

Maroto ha assegurat que el PP està "generant renou, crispació i desconfiança" sobre el decret d'estalvi energètic. Quan se li ha demanat pel fet que algunes comunitats autònomes han qüestionat la capacitat de sancionar l'incompliment, la membre del govern espanyol ha manifestat que "demà s'aclariran tots aquests punts; la norma s'ha de complir i les excuses no serveixen". La trobada de demà està convocada pel Ministeri de Transició Ecològica i Maroto també hi assistirà.

Ha estat "el renou i la confusió del PP el que ens ha motivat a fer la reunió d'aquest dilluns" entre el govern i les comunitats autònomes, ha subratllat Maroto. "La conferència cerca la confiança suficient dels consellers perquè el decret es pugui complir", ha indicat. La ministra ha subratllat que les mesures són "sensates i fàcils d'aplicar".

Així mateix, ha assenyalat que és necessari garantir la implementació de les mesures recollides en el decret aprovat dilluns i que entraran en vigor dimecres a les 00.00 h, ja que es tracten de recomanacions d'estalvi energètic de la Unió Europea. A més, ha insistit que Espanya haurà de reduir el consum un 7%, en lloc d'un 15%, com la resta d'Europa. En referència als dirigents del PP, ha argumentat que "critiquen algunes coses que pareix que no s'hagin llegit".

stats