Economia 05/08/2022

Maroto afirma que el decret d'estalvi energètic és "flexible" davant els "pics d'ocupació"

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme ha assegurat que "el 25% dels turistes internacionals escullen les Balears"

2 min
La ministra Reyes Maroto aquest divendres a Palma.

Palma"Si hi ha pics d'ocupació i, per tant, de calor, el decret dona la flexibilitat necessària". Així ha contestat aquest divendres dematí la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, les preguntes dels mitjans de les Illes relacionades amb les excepcions de les noves mesures d'estalvi energètic. Maroto, que és de visita a Palma, ha argumentat que el decret s'ha d'aplicar "tenint en compte el sentit comú" i que "allò que és important és interioritzar les mesures".

Si bé Maroto defensa que "cal complir amb les nostres obligacions amb Europa" i ser "solidaris", una de les excepcions que s'aplica són les habitacions dels hotels. En aquests casos, per exemple, no s'aplica l'obligació de tenir l'aire condicionat a 27 graus: "El benestar del viatger està garantit perquè tingui la temperatura desitjada. S'aplica a les zones comunes i amb flexibilitat per garantir un espai adequat per als treballadors".

En qualsevol cas, la membre del govern espanyol ha insistit que "la llei de seguretat laboral està per damunt del decret". Així, estan garantides "les excepcions necessàries perquè els treballadors –com ara en els casos de les cuines, bugaderies i altres espais– tinguin el confort necessari".

Temporada de tardor

Per altra banda, la ministra ha valorat les perspectives turístiques per a la tardor com a "positives". "De moment, la inflació no està afectant el sector. Hi ha moltes ganes de viatjar també per part dels espanyols, que estan tornant a triar les Balears. Però també hi ha molt turisme internacional", ha afegit. De fet, ha mantingut que "el 25% dels turistes internacionals escullen les Illes".

"Juntament amb Itàlia, som la destinació més desitjada. I ho som pels elevats nivells de seguretat. La pandèmia continua amb nosaltres, però tenir un 93% de la població vacunada ha permès generar confiança i que molts turistes ens escullin", ha celebrat. Maroto també ha defensat les millores en "connectivitat", com ara el vol directe de Nova York a Palma. "Ens permet atreure un major volum de turistes dels Estats Units", ha defensat.

Imserso

Pel que fa als viatges de l'Imserso (Institut de Majors i Serveis Socials), Maroto ha assegurat que estan "garantits". A hores d'ara, "s'estan fent els processos de contractació per part de les empreses adjudicatàries", un procés que la ministra espera que "es tanqui" aviat. Sigui com sigui, ha mantingut, "el Ministeri d'Indústria sempre ha apel·lat a la modernització dels viatges de l'Imserso", perquè "cal mantenir aquests programes".

stats