Economia 17/06/2022

Més del 20% dels turistes internacionals que viatgen a Espanya venen a les Balears

La xifra de viatgers de fora de l'Estat torna a les xifres d'abans de la pandèmia

ARA Balears
2 min
Turistes a l'Arenal

PalmaLes Illes Balears lideren la recuperació del turisme internacional de l'Estat. Segons les dades publicades aquest divendres per Turespaña, el 21,7% dels avions internacionals que han volat a Espanya durant el mes de maig han arribat a un dels aeroports de l'Arxipèlag. Així, les Illes s'han convertit en la Comunitat Autònoma de l'Estat que ha rebut un major nombre de vols, per davant de Madrid i Catalunya.

El principal mercats turístics de l'Arxipèlag són, un any més, el britànic i l'alemany. Segons l'estudi un de cada quatre turistes del Regne Unit que visiten l'Estat vingueren a passar les seves vacances a les Balears, mentre que pel que fa al mercat alemany aquest mes de maig han arribat més d'1,2 milions de passatgers a l'Arxipèlag. Pel que fa al tipus de viatge, el 778,5% dels britànics arriben a les Illes amb una companyia Low Cost, mentre que pel que fa als residents a Alemanya aquesta xifra cau fins al 49,3%.

Aquestes dades no fan més que reforçar la recuperació del turisme i del sector turístic illenc. Pel que fa únicament als turistes internacionals, les Balears recuperat ja el 95% del flux turístic que tenien abans de l'inici de la pandèmia i de les restriccions sanitàries que paralitzaren els viatges i provocaren la crisi del sector turístic. Així, durant el mes de maig, la xifra de passatgers internacionals que han arribat als aeroports de l'Arxipèlag ha registrat la només un descens del 4,5% en comparació amb les dades recollides el 2019.

En el conjunt de l'Estat, durant el mes de maig han arribat un total de 7,7 milions de passatgers internacionals, xifra que suposa un increment del 87% en relació amb la xifra total de viatgers que volaren a Espanya abans de l'inici de la pandèmia.

stats