Economia 13/02/2019

Global Cen guanya el premi Emprenedor XXI amb un projecte per mesurar el camp elèctric

Els consellers Busquets i Negueruela han destacat la importància de la innovació per crear ocupació de qualitat i sostenible

Carles Tudurí
2 min
El guanyador del premi, entre Iago Negueruela i Bel Busquets.

PalmaGlobal Cen, empresa que ha desenvolupat una tecnologia per mesurar el camp elèctric natural, ha estat la guanyadora dels premis Emprenedor XXI a les Balears, impulsats per CaixaBank, que ha celebrat aquest dimecres l'entrega de premis als finalistes. La tecnologia de l'empresa guanyadora té aplicacions agrícoles i mediambientals, ja que el camp elèctric natural condiciona el creixement vegetal. Els cultius dissenyats d'acord amb els mapes d'aquest camp poden augmentar la seva producció un 20%.

En aquesta edició, en la qual han participat un total de 961 empreses d'Espanya i Portugal, es lliuraran 19 guardons a les empreses amb major impacte en la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal. Els guanyadors territorials rebran 5.000 euros. A les Illes hi han participat 22 empreses, davant les 11 que es varen presentar a l'edició anterior.

A l'acte, que ha tingut lloc al CaixaForum de Palma hi han participat el conseller de Treball, Iago Negueruela, i la vicepresidenta i conseller d'Innovació i Turisme, Bel Busquets, que han destacat la importància de l'emprenedoria i la innovació empresarial per crear llocs de feina de qualitat i impulsar un model econòmic més sostenible.

El guardó s'ha lliurat en el marc de la jornada d'innovació, tecnologia i emprenedoria 'Day One Innovation Summit', un nou programa creat per CaixaBank DayOne, que ha reunit els principals actors de l'ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor de les Illes.

María Cruz Rivera ha presidit el lliurament del premi i ha reconegut l'actitud dels emprenedors. Com a primera finalista ha estat seleccionada Hustle Got Real, empresa que ha desenvolupat una tecnologia que permet vendre en línia sense tenir productes en estoc, des de qualsevol banda del món. La segona finalista ha estat NuMat Medtech, una empresa de biotecnologia dedicada al desenvolupament de superfícies innovadores de biomaterials per a aplicacions mèdiques.

A més, el 14 de maig s'atorgarà un premi a les millors empreses de cada sector, triades del conjunt de les candidatures rebudes a Espanya i Portugal. S'han definit sis sectors vinculats a les noves tendències en innovació i de les àrees de negoci de BPI i CaixaBank: Agro Tech, HealthTech, Commerce Tech, Fi&Insur Tech, TourismTech i Impact Tech. Els guardonats de cada sector aconseguiran 25.000 euros. A més, rebran mentoria especialitzada i acompanyament per part de responsables de les àrees de negoci del Grup CaixaBank.

stats