Economia 16/06/2024

FTI s'acomiada de la temporada: cancel·la tots els vols des del 6 de juliol

L'administrador de la companyia, Axel Bierbach, ha anunciat que es cancel·laran uns 175.000 viatges. Les empreses afectades són FTI Touristik GmbH, BigXtra Touristik GmbH i 5vorFlug

ARA Balears
1 min
Dos turistes en un hotel buit a Palma

PalmaEl grup turístic alemany FTI ha cancel·lat tots els paquets turístics contractats a partir del 6 de juliol del 2024 a causa de la seva insolvència, que va ser declarada el 3 de juny. Tot i els esforços i negociacions, no s'ha aconseguit un acord amb competidors per continuar amb les operacions. Segons recull Hosteltur, l'administrador de la companyia, Axel Bierbach, ha anunciat que es cancel·laran uns 175.000 viatges. Les empreses afectades són FTI Touristik GmbH, BigXtra Touristik GmbH i 5vorFlug.

Bierbach ha explicat que tots els dipòsits o bestretes ja realitzats per viatgers combinats seran reemborsats pel Fons Alemany de Seguretat de Viatges (DRSF). Tot i això, els clients que havien contractat serveis individuals (vols o hotels, per exemple) no tenen dret a devolució per part del DRSF.

Cal recordar que a principis de mes, després de l'anunci de la fallida, aquest grup alemany, el tercer més gran d'Europa, ja havia anunciat la suspensió de reserves a les Balears fins al 10 de juny. Ara, després de no haver arribat a un acord amb els seus competidors, ha cancel·lat tots els vols des del 6 de juliol, obrint el mercat a la resta de companyies.

stats