Economia 19/04/2022

La FEHM i l'Estat pacten que l'arribada dels reforços policials pel turisme sigui al juny

La presidenta de la federació hotelera, Maria Frontera, ha assegurat que és "una revindicació històrica"

2 min
Dispositiu policial a Magaluf durant l'estiu de 2021.

PalmaDes del govern de l'Estat cada any s'envien reforços policials pel turisme a les Balears. Normalment, és a partir del juliol, ja en plena temporada turística. Aquest any, però, aquests reforços arribaran abans, presumiblement al juny, segons ha informat la presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca, Maria Frontera, després de reunir-se amb la delegada del govern espanyol a les Illes, Aina Calvo.

El nombre d'agents que arribaran encara no se sap amb concreció, però que "arribaran les primeres setmanes de juny" és segur, segons Frontera. Segons ha dit, és una reivindicació històrica, però en la qual els darrers anys s'ha lluitat més "fermament".

Alhora, la presidenta de la FEHM també ha reconegut que, a parer seu, fins i tot es voldria que el reforç arribàs al maig, i que així "situacions com les que es van viure l'any passat amb els viatges d'estudis no es repeteixin". Al mateix temps, també ha volgut fer esment que els últims 20 anys la població illenca ha crescut un 40% i que aquest reforç és molt necessari si també "s'hi suma la població flotant turística".

"Aquest reforç no té res a veure amb les previsions turístiques per a aquesta temporada, ja hi hauria d'haver estat anys enrere", ha recalcat Frontera. A més, també ha recordat que al juliol també arribaran agents de diversos països europeus, com d'Holanda, la Gran Bretanya i Alemanya, per sumar forces. Així i tot, no ha pogut concretar ni quants seran ni en quines zones es disposaran.

Reunió entre la FEHM i la delegació del govern de l'Estat a les Balears.

Finalment, la presidenta de la FEHM ha recordat que segurament serà aquest any quan es veurà la incidència de la llei d'excessos, aprovada el 2020. "Serà enguany on es veuran els esforços per part de l'Administració i el sector privat per empènyer cap al canvi de model", ha dit Frontera. Ara bé, també ha explicat que "de preocupació per aquest tipus de turisme n'hi ha hagut sempre", mentre ha posat sobre la taula que als països d'origen dels turistes protagonistes d'aquesta mena de turisme "també se n'avergonyeixen".

stats