Societat 09/08/2021

El govern britànic, sobre els disturbis a Magaluf: "És trist, però n'hi ha menys que altres anys"

El cònsol general del Regne Unit a les Balears també ha donat suport a les restriccions del Govern balear contra el coronavirus

2 min
Turistes britànics prenen el carrer el dia de la semifinal entre Anglaterra i Dinamarca al carrer de Punta Balena.

PalmaEl govern britànic ha lamentat i rebutjat la nit de disturbis de dissabte a Punta Balena, quan més de 500 turistes varen omplir el carrer i la policia va haver d'intervenir-hi. "És trist, però n'hi ha molts menys que altres anys", ha assenyalat el cònsol general del Regne Unit a Catalunya, Aragó, Andorra i les Balears, Lloyd Milen, aquest dilluns al Consolat de Mar.

"Una nit així és massa; no ho volem", ha afirmat, i ha afegit que el Govern balear "ha fet un esforç per controlar aquest turisme". Millen també ha donat suport a la feina que fa la policia per evitar aquestes imatges de desfasament. "Les mesures del Govern per controlar la venda d'alcohol i els horaris dels bars són benvingudes", ha comentat.

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido; el cònsol general del Regne Unit a Catalunya, Aragò, Andorra i les Balears, Lloyd Milen; i la ministra consellera de l'ambaixada del Regne Unit a Espanya, Sarah Cowley, aquest dilluns al Consolat de Mar.

El cònsol ha recordat que el Regne Unit i el Govern col·laboren per conscienciar els joves turistes britànics que visiten les Illes sobre les restriccions en vigor. Millen no ha avançat si canviaran el seu semàfor covid-19 perquè encara queden tres setmanes per revisar-lo. Actualment, els viatgers amb la pauta completa de vacunació no han de fer la quarantena de deu dies en tornar a Anglaterra. Com a mesura de precaució, però, els britànics que tornin d'Espanya s'han de fer una prova PCR.

El Govern balear i el britànic fan feina conjuntament per perllongar la temporada turística fins al novembre. "Mai no he entès per què la temporada és tan curta", ha dit, ironitzant que al seu país fa més fred a la tardor i que molts compatriotes estarien disposats a continuar viatjant a les Illes durant la tardor.

Millen també ha assenyalat que la situació epidemiològica al seu país millora perquè el "secret" per obrir és que la població s'estigui vacunant. "Hem de continuar fent feina perquè les xifres de vaccinació siguin altes", ha dit.

El cònsol i la ministra consellera de l'ambaixada del Regne Unit a Espanya, Sarah Cowley, s'han reunit amb la presidenta del Govern, Francina Armengol aquest dilluns al Consolat per comentar la situació del coronavirus i els plans de l'Executiu balear per perllongar la temporada.

stats