Economia 24/02/2022

La FEHM anuncia un 84% de la planta hotelera oberta a l'abril

La federació calcula que hi haurà 691 establiments, un 67% més que el mateix mes del 2021

ARA Balears
1 min
Hotels de la zona de Magaluf, Palmanova.

PalmaLes previsions per a la pròxima temporada turística no deixen d'augmentar cada dia més. La Federació Empresarial d'Hotelers de Mallorca (FEHM), ha anunciat aquest dijous que el 84% de la seva planta hotelera estarà oberta a l'abril. Això significa que 691 hotels tindran les portes obertes.

Aquest volum d'obertura significarà una diferència d'un 67% respecte del mateix mes de l'any passat, quan la planta hotelera oberta vinculada a la FEHM només significava un 17%, és a dir, 137 hotels oberts, gairebé com el gener d'enguany. Com es deia, les previsions continuen a l'alça, passant del 25% d'obertura al febrer, un 44,3% de previsió pel març i el 84,3% a l'abril.

Per zones, a l'abril destaca Portocolom, on es preveu un 100% de l'obertura. Molt semblant és el cas de la platja de Muro, que estarà al 99%, seguida de Pollença amb el 96%. Pel que fa a Sóller i la platja de Palma estaran al 93%, Capdepera i Cala Major, amb un 89%, Magaluf i Camp de Mar al 87%, Santa Ponça al 85% i la Colònia de Sant Jordi amb el 84%, entre altres zones amb un nivell d'obertura molt alt.

Segons ha explicat la vicepresidenta de la federació hotelera, aquesta obertura tan extensa respon a la voluntat "d'allargar la temporada, millorar el producte i incrementar els compromisos ambientals i socials". Alhora, davant aquestes previsions, també s'han mostrat prudents per l'esclat de la guerra entre Rússia i Ucraïna. Així i tot, tot i lamentar-ho profundament, també han reconegut que "tindrà importants efectes econòmics i conseqüències que encara no es poden estimar".

stats