Economia 21/09/2016

La FED manté els tipus d'interès als Estats Units

La millora de l'economia i el menor consens entre els membres de la Reserva Federal reforcen la possibilitat d'una pujada al desembre

Agències
1 min
La presidenta de la Fed, Janet Yellen, va decidir no tocar els tipus al mateix temps que retallava les previsions de creixement de l’economia nord-americana.

WashingtonEl comitè federal de mercat obert de la Reserva Federal (FED) ha decidit aquest dimecres mantenir els tipus d'interès, malgrat que la decisió s'ha pres amb menys consens que al mes dde juliol i tot apunta que en la reunió del proper mes de desembre es podria produir una pujada.

De moment, en la reunió del mes de setembre, la FED ha decidit mantenir els tipus d'interès en un rang objectiu d'entre el 0,25% i el 0,50%, que és el que es va fixar al desembre del 2015, segons ha informat la institució que presideix Janet Yellen després de la reunió d'aquest dimecres.

La FED ha emès un comunicat en que destaca la millora de l'economia dels Estats Units, amb un enfortiment del mercat laboral, ja que es van crear 151.000 llocs de feina el mes d'agost. A més, destaca el repunt de l'activitat econòmica respecte al ritme de creixement més moderat que s'havia produït en la primera meitat de l'any.

Aquesta millora de l'economia fa pensar als analistes que la pujada de tipus es podria produir en la propera reunió del 13 i 14 de desembre, quan ja s'hauran celebrat les eleccions presidencials, que són el 8 de novembre.

De fet, cada cop hi ha més consens sobre la pujada al desembre i si a la reunió de la FED del mes de juliol es van decidir mantenir els tipus amb el suport de nou membres del comitè i només un vot en contra, en la reunió del setembre han estat set membres els que han votat a favor de mantenir els tipus, però tres han votat en contra, el que demostra un menor consens en la política monetària.

stats