Economia 21/01/2021

L'Estat facilitarà l'ajornament de les quotes a la Seguretat Social a les empreses i autònoms de les Illes

L'objectiu és facilitar l'accés a les ajudes econòmiques als empresaris i treballadors balears

Ara Balears
1 min
L'Estat facilitarà l'ajornament de les quotes a la Seguretat Social

PalmaL'Estat s'ha compromès amb el Govern balear a facilitar l'ajornament de les quotes de la Seguretat Social a les empreses de les Illes afectades per la pandèmia. El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i el director general de Model Econòmic i Empresa, Llorenç Pou, s'han reunit aquest dijous amb representants del govern de l'Estat per traslladar la situació econòmica de l'Arxipèlag i cercar mesures per pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia.

Negueruela ha traslladat al secretari d'Estat de la Seguretat Social, Israel Arroyo, la necessitat d'establir mecanismes que facilitin l'accés a les ajudes que les administracions han posat en marxa per pal·liar els efectes de la pandèmia per als empresaris i treballadors de les Illes.

Durant la reunió, Israel Arroyo ha exposat a Negueruela que el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions permetrà ajornar el pagament de quotes a la Seguretat Social per a empreses i autònoms, fet que permetrà a les empreses poder accedir a línies d'ajuts dissenyades per fer front als efectes de la crisi sanitària i econòmica.

D'aquesta manera, les empreses i treballadors per compte propi inclosos en qualsevol règim de la Seguretat Social podran sol·licitar un ajornament de les quotes del període comprès entre el desembre de 2020 i el febrer de 2021 en el cas de les empreses, i entre el gener i el març de 2021 en el cas dels treballadors autònoms, sempre que no tinguin pendent cap ajornament de quotes anterior. El Govern balear ha remarcat, en el comunicat, que la quota de cada mensualitat es podrà ajornar per un període màxim de quatre mensualitats.

stats