Publicitat
Publicitat

Els fabricants d’avarques demanen més protecció

Les empreses fabricants d’avarques que disposen de la marca de garantia d’Avarca de Menorca i que estan integrades en l’Associació de fabricants de calçat de Menorca es reuniran el proper dimats amb el conseller de Projecció Econòmica del Consell de Menorca, Miquel Company, per transmetre-li la preocupació del sector davant la utilització i el registre de manera indiscriminada del terme ‘avarques menorquines’. En concret, posen el focus sobre empreses no situades a Menorca, fet que porta a la confusió del consumidor pel que fa a la procedència del producte, defensensen en un comunicat.

Les empreses del sector se senten “desemparades” davant aquest fet i desitgen conèixer les intencions del Consell Insular sobre el tema. Es demanen si té previst, en qualitat de propietari de la marca de garantia, dur a terme alguna actuació en la seva defensa o quedar al marge de l’actual situació. A més, consideren que per part de l’Administració s’ha de vetlar i defensar un sector que incrementa l’economia de Menorca.

També destaquen la importància de l’avarca menorquina amb relació al turiste, ja que és el segon producte més adquirit pels visitants. Des de l’any 2010, quan s’aprovà el reglament de l’etiqueta de garantia Avarca de Menorca, han estat deu les empreses que han obtingut autorització per a la seva utilització. El principal objectiu d’aquesta etiqueta és donar un valor afegit al producte típic de l’illa i adequar-se a la demanda dels consumidors.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF