Economia 07/05/2022

Els establiments turístics hauran d'oferir un 3% de producte local com a mínim

El Govern i representants del sector primari s'han reunit per refermar el seu compromís dins la nova llei turística

1 min
Armengol, Negueruela i de la Concha s'han reunit amb els representants del sector primari de les Illes Balears per tractar sobre la Llei de turisme.

PalmaRepresentants del Govern balear s'han reunit amb el sector primari de les Illes per "mostrar el seu compromís" perquè en la futura llei turística "s'obligui els establiments turístics a oferir un percentatge mínim de producte d'origen balear". Concretament, el mínim que es vol establir és el 3%.

Així i tot, pel que fa als hotels de quatre i cinc estrelles, el mínim serà del 4% i per als agroturismes, del 5%. Aquest compromís, segons ha explicat la presidenta del Govern, Francina Armengol, estarà inclòs dins esmenes que s'estan negociant per incloure dins la nova llei, però que tenen el suport dels partits del Pacte. D'aquesta manera, els mínims de producte d'origen balear entraran en vigor dia 1 de juliol de 2023.

"El turisme té un gran deute amb el sector primari, tant pel paisatge com pel producte local, i és indispensable que també contribueixi a la rendibilitat del sector", ha dit la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, amb relació a l'acord. A més, ha afegit que volen "un consum de producte local abundant, cada cop més ecològic, perquè això també ajuda a combatre el canvi climàtic".

Alhora, segons s'ha detallat, amb la nova llei s'hauran de distingir tots els productes locals. Per tant, l'exigència d'indicar els productes de peix o marisc d'origen balear que ja incloïa el decret llei aprovat pel Consell de Govern s'estén a qualsevol producte balear certificat amb indicacions o segells distintius. D'altra banda, en el cas del peix i el marisc, s'hi afegeix l'obligació d'indicar amb quina art de pesca ha estat capturat el producte.

stats