Economia 03/02/2020

Empreses balears promocionaran el producte ecològic de les Illes a la fira Biofach de Nuremberg

L'estand, que es presenta sota el nom de Bio Illes Balears, acollirà un total de vuit empreses, dues més que l'any passat, procedents de Mallorca i d'Eivissa

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu.

PalmaEl vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha presentat aquest dilluns la iniciativa publicoprivada Bio Illes Balears, per la qual empreses de producció ecològica es promocionen de manera conjunta a la fira Biofach de Nuremberg, considerada l'esdeveniment líder mundial d'alimentació ecològica. L'estand, que es presenta sota el nom de Bio Illes Balears, acollirà un total de vuit empreses, dues més que l'any passat, procedents de Mallorca i d'Eivissa.

L'espai ha estat dissenyat per l'IDI (Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears), entitat depenent de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, i té 40 metres quadrats amb una imatge de l'il·lustrador Bartomeu Seguí que recull l'essència dels productes que es presenten a Biofach. La presentació ha inclòs també amb la presència del president de la Cambra de Comerç de Mallorca, Antoni Mercant; el director general d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Gabriel Torrens, i la directora gerent de l'IDI, Mariona Luis.

Yllanes ha destacat la importància de la promoció agrupada d'empreses, ja que "tenen un major impacte en la visibilitat global de diferents sectors. Per a una empresa que es vol iniciar en la venda de productes a l'exterior, aquest tipus d'iniciativa és bona eina per donar-se a conèixer i trobar distribuïdors amb els quals es pugui començar una col·laboració empresarial".

Per la seva banda, Mercant ha puntualitzat que les exportacions de productes ecològics estan a l'alça, i el 2016, en l'àmbit estatal, varen suposar 890 milions d'euros. "El major mercat d'Europa per a aquests productes és Alemanya, país on els aliments bio suposen un 5,1% de la cistella de la compra; tot plegat fa encara més atractiva la participació de les nostres empreses a Biofach", ha afegit el president de la Cambra de Comerç de Mallorca.

Els visitants de Biofach trobaran a l'estand de Bio Illes Balears una mostra representativa dels productes ecològics de les Illes: espècies, sal, confitures, aigua de mar, i derivats de la tomàtiga i de la garrova. Les empreses que hi participen enguany són Agromallorca SAT, Es Garrover de Mallorca, Especias Crespí, Flor de Sal Es Trenc, Ibiza y Formentera Agua de Mar, Oli Nostro, Olíric, i Son Moragues Valldemossa.

La fira tindrà lloc del 12 al 15 de febrer a Nuremberg i inclourà més de 2.900 expositors de tot el món i 45.000 metres quadrats d'exposició. L'any passat va tenir més de 52.000 visitants, més de la meitat internacionals.

Producció ecològica a les Illes Balears

Segons les dades del Consell Balear de Producció Agrícola Ecològica (CBPAE), Balears tenia l'any 2019 més de 35.176 hectàrees destinades a l'agricultura ecològica, xifra que representa un increment del 2,2% de la superfície de conreu. Pel que fa a les persones que es dediquen a la producció ecològica, la CBPAE té comptabilitzats 928 operadors, un 13% més que l'any anterior.

stats