Economia 14/12/2021

Davalla un 7% la venda de juguetes per Nadal a Menorca

Els vals de compra de les institucions afecten negativament la campanya de Nadal i Reis

Iván Martín
1 min
Una botiga de joguets a Ciutadella.

CIUTADELLALa venda de juguetes a Menorca ha patit un descens del 7% en comparació amb el mateix període de l'any passat, segons ha explicat aquest dimarts la gerent de Juguettos a l'illa, Joana Torres: "La facturació va pujar al novembre gràcies als vals del Govern i del Consell, però ara n'estam pagant les conseqüències". I afegeix: "Entre el novembre i el desembre les vendes han disminuït un 7%, una xifra molt important tenint en compte que en aquesta època ens hi jugam el 75% dels ingressos anuals".

D'altra banda, Torres ha assegurat que no hi ha cap tendència específica a Menorca pel que fa a la demanda de juguetes, però continua l'interès per comprar jocs de taula: "No hi ha un article concret que despunti, tot i que és cert que entre els més venuts hi ha els Superthings, les Nancys, Barbies i els jocs de taula, perquè la pandèmia ens ha ensenyat a divertir-nos en família".

A més, Torres ha reconegut que s'estan trobant amb dificultats en el subministrament de determinades juguetes: "La covid-19 ha canviat l'organigrama logístic mundial, les juguetes electròniques les controlen dues patents a Holanda i estan col·lapsades. Les reiterades aturades en la cadena de producció a determinats països afecten i no en som conscients".

Per acabar, ha recordat que la manca d'estibadors i de personal que descarrega els contenidors al port de València també agreuja una problemàtica a les portes de Nadal i Reis. Cal remarcar que aquesta zona portuària concentra el 75% de l'entrada de juguetes a l'estat espanyol.

stats