Economia 22/01/2024

Els comerciants exigeixen al Govern que llevi "urgentment" la limitació dels creuers

Les patronals asseguren que les navilieres atreuen un turisme "de qualitat, familiar, amb una alta despesa i un compromís amb les tecnologies mediambientals i la sostenibilitat"

ARA Balears
2 min
L’arribada de creuers a Palma no es podrà limitar fins al 2022

PalmaLes patronals de comerç (Pimeco, Afedeco i la Confederació Balear de Comerç) han exigit aquest dilluns al Govern que modifiqui "urgentment" l'acord de limitar l'activitat dels creuers. En aquesta línia, han destacat que les darreres xifres de creueristes que han arribat a Palma "són nefastes", ja que s'ha registrat una disminució de 310.000 visitants de creuers entre gener i novembre del 2023, en comparació amb el mateix període del 2019, el que representa un 15% menys.

Així, fent referència a l'arribada de la Fira Internacional de Turisme (Fitur) d'enguany, que comença aquest dimecres, 24 de gener, i es durà a terme fins diumenge 28, han instat les institucions involucrades a reconsiderar l'acord establert per l'anterior Executiu amb les navilieres que operen a Palma i han demanat que es modifiqui l'acord dels creuers. "No podem esperar més i menys fins 2025. Tenim coneixement que s'estan perdent escales per enguany i que les companyies de creuers estan optant per altres ports", han criticat en una nota de premsa, i han afegit que les navilieres atreuen un turisme "de qualitat, familiar, amb una alta despesa turística i un compromís amb les tecnologies mediambientals i la sostenibilitat". Quant a la qüestió mediambiental, des de les patronals han remarcat que els estudis confirmen que la qualitat de l'aire a Ciutat "és bona".

"És evident que Palma té la capacitat de rebre un nombre més gran de creuers que la que actualment rep o almenys igualar els que tenia el 2019", han assegurat, i han fet una crida a què les companyies de creuers "continuïn apostant per Palma". Segons Pimeco, "crida l'atenció el que el Govern gasta a Fitur per atreure més turisme a l'illa i que, per l'altra banda, el limiti perjudicant directament un dels sectors més importants de les Balears".

stats